Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионКюстендилВ Кюстендил гори контейнер след контейнер! Злонамерени действия или небрежност на хората...

В Кюстендил гори контейнер след контейнер! Злонамерени действия или небрежност на хората са десетките инциденти?

  • Контейнерите за разделно събиране вече са поставени в така неречения бетонов кофраж, който да спира разпростирането на огъня

 

 

В последните седмици зачестиха случаите на пламнали контейнери, били то за разделно събиране или метални бобри в Кюстендил. Хората се питат случващото се дали e злонамерено действие от страна на вандали, или човешка небрежност. Социалната мрежа почти всеки ден е залята от снимки и видеоклипове от пламнали или напълно изгорели контейнери.

За такъв инцидент през изминалата нощ, станал минути след полунощ на ъгъла на ул. „Бузлуджа” и ул. „Вола”, сигнализира в страницата „Аз съм от Кюстендил” и Моника Николова. На пуснатото от нея видео се виждат огнени облаци, които се извисяват от подпалените контейнери за разделно събиране и са заплашително близо до кабелите, опънати по улицата. Разбира се, коментарите не закъсняха, като в един от тях Иво Дончев казва, че всяка вечер има запалени контейнери в различни квартали на града.

Това никак не е преувеличено, тъй като само преди дни в междублоковите пространства в кв. „Запад” на няколко места пламнаха контейнери, като някои от горящите бяха в непосредствена близост до паркирани автомобили и ако пожарните екипи не бяха дошли навреме, возилата можеше да изгорят.

Radi MA коментира: „Аз съм в шок! Преди няколко дни и пред нас горяха този тип контейнери! Не мога да си го обясня защо и кому е нужно????”, а Денис Димчов пише: „Тези хора имат ли акъл – тези контейнери са сложени за боклуци, а не да се палят, какво им пречат контейнерите? Друга работа нямат ли си?” и призовава да се види кой ги прави тези глупости.

Dimitar Moraliiski пък коментира: „Май решението е целите циментови да са, тъй като няма спасение.” От края на миналата година контейнерите за разделно събиране в Кюстендил са поставени в така неречения бетонов кофраж, като целта е при запалване на пластмасовия съд да ограничава огъня и той да не се разпростира.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular