Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионПетричВ Лебница отборът на Орел отнесе Светкавица (Митиново) с 6:2

В Лебница отборът на Орел отнесе Светкавица (Митиново) с 6:2

Гостите обвиняват съдиите в тенденциозност и измисляне на нови правила

Ташко СУЛЬОТОВ

На отлично подготвения терен в село Лебница се игра мачът за първенството от 6-и кръг на АОГ Струма между отборите на Орел и Светкавица (Митиново). През първата част на срещата бяха отбелязани 4 гола, от които 3 във вратата на гостите и 1 на домакините. До 10-та минута Николай Стоянов и Митко Джалков оползотвориха атаките си пред вратата на тима от Митиново, довеждайки резултата до 2:0. В 28-ма минута Ангел Гацев от Светкавица успя да намали резултата на 2:1 и върна надеждите на съотборниците си за постигане на нещо повече. В 38-ма минута Николай Донушев направи резултата класически за 3:1.

След почивката бяха отбелязани нови 4 гола, и отново три във вратата на гостуващия тим и един във вратата на домакините. В 49-та минута Георги Кокалков оползотвори контраатаката на Светкавица за 3:2 и отново се появи искрица надежда за спечелване на нещо от този двубой. В 60-та минута Митко Джалков след самостоятелен рейд направи безпомощен вратаря на гостите за 4:2. Десет минути по-късно Николай Стоянов след самостоятелна атака  успя да изпрати топката в мрежата зад стража на Светкавица за 5:2. В 80-та минута след центриране от ъглов удар на Николай Стоянов, Марио Гутев се оказа най-съобразителен и изпрати топката неспасяемо в противниковата врата за 6:2. Три минути преди края на срещата главният съдия Йордан Воденичаров отсъди дузпа за спъване на Николай Стоянов от домакините в наказателното поле на Светкавица. Самуил Петров изпрати топката от бялата точка право у вратаря на гостите.

Над 300 зрители изгледаха този двубой, в който нямаше никакви грубости, а колегиалният дух бе над всичко на терена.

Веднага след последния съдийски сигнал по традиция футболистите на двата отбора се настаниха в местно заведение за другарска вечеря, което е практика откакто президент на клуба (вече 15 години) е Васил Джибов-Полковника.

Мнение за мача от името на ФК Светкавица (Митиново) даде известният футболист, преминал през отбори от страната и чужбина, Десислав Трайков: „Разочаровани сме от съдийската тройка, начело с главния съдия Йордан Воденичаров-Зелето. При резултат 1:0 топката се намираше у младия футболист Трайчо Тасков, който напредна към вратата на домакините, подаде я на мен и резултатът бе изравнен. За всеобщо учудване главният съдия и асистента му, облечен в анцуг и фланелка като за дискотека, решиха да отменят попадението, измисляйки нови правила във футболния правилник. На почивката гл. съдия Йордан Воденичаров показа завидна наглост и се обърна към мен с думите „Докога ще създавате проблеми?”. Не му отговорих нищо, може би това го вбеси и до края на мача всички атака буха стопирани от санданските съдии. Втората част на мача започна с наш натиск и резултата стана 3:2 след попадение на Георги Кокалков. Отново господата в черни одежди видяха опасност за обрат в резултата и продължиха да ни ощетяват. При отбелязването на петия гол в нашата врата, топката беше във владение на нашия състезател Трайчо Тасков, левият защитник на домакините го повали и всички спряха за фаул, включително и домакините, но главният съдия бе на друго мнение като изкомандва „Играйте” и отново бе отбелязан гол в нашата врата. Срамно е съдийска бригада, която ръководи срещи от т.н. Пиринска бундеслига да гледа на футболния правилник като дявола Евангелието, и дори да не са облечени в изискваните екипи. Обмисляме да доведем нещата до отговорните фактори по възходящия ред и за в бъдеще такава съдийска тройка никога повече да не ръководи наши срещи“.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular