Saturday, May 11, 2024
HomeРегионБлагоевградНеочаквано! Момчетата на Стамен Белчев надвиха коравия отбор на Септември (Симитли)

Неочаквано! Момчетата на Стамен Белчев надвиха коравия отбор на Септември (Симитли)

Ташко СУЛЬОТОВ

На стадиона в Панчарево в мач от 11-и кръг за първенството на ЮЗ трета лига, група Б, се срещнаха отборите на ЦСКА II, воден от Стамен Белчев, и Септември (Симитли), воден от Стефан Гошев.

През първата част на срещата по-добре стояха на терена футболистите на домакините, които търсеха бързо отбелязване на гол, но защитата на гостите действаше безупречно и не позволяваше стрелба отблизо на противниковите нападатели срещу Александър Марковски. Въпреки превъзходството си, младите армейци не успяха да отбележат гол през първата част на мача и така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

След почивката възпитаниците на Стамен Белчев играеха по-разнообразно, атаките им бяха по-качествени и резултатни. В 55-та минута след атака на Росен Маринов последва центриране в наказателното поле на гостите и Алесандро Николов изпрати топката с левия крак неспасяемо във вратата на Александър Марковски за 1:0. Това не задоволяваше младите армейци. В 61-ва минута при поредна атака на Алесандро Николов, този път по левия фланг, последва центриране в наказателното поле на Септември и намиращия се на задна греда Георги Димитров изпрати коженото кълбо зад Александър Марковски за 2:0. Натискът на домакините бе тотален. Последваха непростими пропуски на Павел Жабов и Марк-Емилио Папазов. В самия край на срещата Петко Панайотов изведе отлично Георги Димитров, който майсторски простреля вратаря на Септември Александър Марковски за 3:0.

След мача от треньорския щаб на ЦСКА ІІ се оплакаха от главния съдия Петър Николов, който, според тях не е отсъдил дузпа и е отменил гол. Оценява се, че това е най-добре изиграния мач от младите армейци от началото на първенството.

На свой ред старши треньорът на септемврийци Стефан Гошев сподели следното: „Отборът ни беше  готов за мача, но груби индивидуални грешки станаха причина за загубата от ЦСКА ІІ. Грешките бяха допуснати в 60-та и 63-та минута от един и същи футболист. Обяснявам си тези пропуски с липса на самочувствие, в мачовете, в които гостуваме. Противникът не ни надигра”.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов също направи коментар, като отбеляза, че е имал възможността да наблюдава срещата на живо и е крайно разочарован от играта на  футболистите от отбора. „Играта на Септември беше безобразна, въпреки че на футболистите им беше обещана двойна премия. Силно съм разочарован от това, което видях на терена. Много жалко за тези млади момчета, които трябва да се доказват всеки ден. Играта им изобщо не говори добре за тях“, заяви Апостолов.

В следващия кръг септемврийци почиват, така че ще имат достатъчно време да се подготвят за срещата с Рилски спортист 2011 (Самоков). Стефан Гошев отбеляза, че до края на сезона отборът има още няколко мача, в които ще се борят за влизане в челната петица на Трета лига.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular