Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионДупницаВ „Надежда“ Марек би Локомотив и го гарира на втора глуха

В „Надежда“ Марек би Локомотив и го гарира на втора глуха

13-годишен вратар дебютира при мъжете от Дупница

Третият контролен мач от лятната подготовка за новото първенство на Втора професионална лига мъжкият отбор на ФК Марек изигра срещу столичния Локомотив в кв.”Надежда”.

Срещата започна зле за отбора на гостите. В 5-та минута при изнасяне на топката се стигна до неразбирателство между  защитата и вратаря на гостите. Пламен Младенов повали Карлос Франса и главният съдия отсъди дузпа,която Димитър Митков превърна в гол за 1:0. В 10-а минута при бърза контраатака на гостите топката бе насочена към Николай Ганчев, който със страхотен шут по диагонала изпрати топката в далечния ъгъл зад стража на домакините за 1:1.

В 20-та минута главният съдия отсъди нарушение срещу Любомир Костов от Марек. Зад топката застана Даниел Гогов,  който с директен обстрел изпрати топката неспасяемо в сглобката на вратаря на железничарите, отбелязвайки много красиво попадение за 1:2. Много добре продължиха да играят футболистите от Дупница, използвайки всяко свободно пространство на домакините. В края на полувремето при триходова комбинация, подета от Христо Каймакански по десния фланг, последва пас към Любо Костов, той центрира в наказателното поле на домакините и там с глава Николай Ганчев изпрати кълбото на сантиметри встрани от вратата на железничарите. Така при резултат 2:1 за гостите двата тима се оттеглиха на почивка.

През второто полувреме наставникът на Марек Танчо Калпаков пусна в игра младите таланти от ДЮШ на клуба. По-късно беше даден шанс поетапно и на останалите футболисти. Домакините чрез Красимир Милошев имаха шанс за отбелязване на гол, който използва неразчетено излизане на вратаря на марекчани, но не успя да изпрати топката в опразнената им врата.

Дебют в отбора на Марек направи 13-годишният вратар Владимир Крушовски. С това старши треньорът Танчо Калпаков подсказа, че наистина е в час с политиката на клуба, а тя е да се налагат колкото може повече таланти от ДЮШ на клуба. За втори път на терена получи шанс и доскорошният футболист на Вихрен Раиф Мурадов.

„Все още сме далеч от това, което ми се иска. Вижда се, че допускаме страшно много грешки. Може би е нормално, тъй като изискванията са малко по-различни от предишната година. Ще бъде малко по-труден този преход най-вече в мисленето, за да могат да пречупят навиците, които са създали в миналото“, каза наставникът на Локомотив (София) Стойчо Стоев.

„Надявам се през седмицата да имаме вече и нужните попълнения. Надявам се нещата да се осъществят и да разчитаме на по-голямо качество. Антонио Вутов си има договор, но най-вероятно предстои трансфер, а БубакарГайе го чакаме в неделя“, добави Стоев.

Стоев бе избрал за титуляри Александър Любенов, Алан Диас, Лука Иванов, Лоренцо Фонсека, Ивайло Найденов, Красимир Станоев, Красимир Милошев, Бруно Франко, Теодор Иванов, Карлос Франса, Димитър Митков.  През второто полувреме на терена се появи Жарко Истатков, както и новото попълнение Галин Минков. В игра се включиха и футболисти от детско-юношеската школа на Локомотив София. Каращият проби Лоренцо Фонсека изигра цял мач.

Старши треньорът на Марек Танчо Калпаков сподели: „Ние започнахме подготовка доста по-рано от Локомотив (София). През първото полувреме играта беше равностойна. Резултатите в контролите не ни заблуждават. Знаем с какви играчи разполагаме. Към момента мисля, че футболистите са в много добро състояние. Трябва ни още малко игрови ритъм. Ако успеем да вземем двама-трима играчи, това ще бъде бонус за нас. Ще се опитаме да играем добър футбол.Доста напрегната седмица имаха нашите футболисти. В изминалия четвъртък след обяд играхме мач на терена на „Евима” край Банско срещу 12-кратния шампион на страната Лудогорец (Разград), след това в събота преди обяд гостувахме на друг елитен тим – Локомотив (София). Тази победа донесе по-голямо самочувствие  на отбора. Пуснах в почивка футболистите до вторник, когато започва подготовката за контролния мач в сряда в Брезник срещу отбора на футболистите без договори “.

И този мач любителите на футбола в Дупница и региона успяха да наблюдават благодарение на големия фен на Марек Емил Димитров чрез директното му предаване по YouTube.

 

Марек: Пламен Младенов, Росен Йорданов, Раиф Мурадов, Александър Башлиев, Христо Каймакански, Димитър Илиев, Милен Иванов, Даниел Гогов, Димитър Владимиров, Любомир Костов, Николай Ганчев (Владимир Крушовски, Румен Сандев, Веско Георгиев, Ради Михалков, Христо Джаджаров, Валери Йорданов, Георги Божилов, Добромир Панчаревски, Анжело Кючуков, Иван Кьосев)

 

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular