Friday, May 3, 2024
HomeСпортВ нервен мач с 12 жълти картона ФК "Кюстендил" и "Марек" разочароваха...

В нервен мач с 12 жълти картона ФК “Кюстендил” и “Марек” разочароваха над 500 фенове

Двата тима се събудиха в края на двубоя, а от нулевото равенство се възползва “Вихрен”

 

Очакваното с огромен интерес дерби на Югозападната трета лига между ФК “Кюстендил” и “Марек” (Дупница) така и не се състоя на терена на ст. “Осогово”. Двата отбора излязоха за сблъсъка като временни лидери заедно с “Вихрен” (Сандански) след първите два кръга, но от показаното или по-точно от непоказаното в срещата играчите разочароваха над 500-те фенове, над 30 дошли от Дупница в 32-градусовата горещина. Двубоят бе изпъстрен и с 12 жълти картона – 5 за домакините и 7 за гостите.

През първите 45 минути играта на терена бе мудна, бавна, хаотична, накъсана и нервна, с лек превес на гостите от Дупница. Именно “Марек” пръв стигна до точен удар към вратата на домакините, но едва в 25-ата мин., когато от разстояние Любомиров стреля, но вратарят Груев макар и с леко колебание се намеси. До почивката дупничани на още 2 пъти обстрелваха кюстендилската врата, но шутовете на Владимиров и Милен Иванов също не дадоха никакъв ефект.

През вторите 45 минути играчите на ФК “Кюстендил” все пак загатнаха защо до този мач бяха лидери и започнаха да действат по-активно и да организират няколко по-опасни ситуации. Положения да променят нулевото равенство имаха Росен Йорданов, Кирил Вълов и Александър Александров-Аци, но те не затрудниха стража на “Марек” Пламен Младенов.

В края на срещата и двата отбора се посъбудиха и в рамките на 5 минути сътвориха най-интересните и опасни положения в мача. Гостите на два пъти имаха възможност да нанесат решаващ удар, но при едно центриране топката бе засечена с глава и мина на педя разстояние от страничната греда. Отговорът на домакините дойде отвъд 3-минутното добавено време, когато при изпълнение на корнер пред вратата на гостите топката бе засечена с глава от капитана Боян Стойнев, която отиваше точно под гредата, но Пламен Младенов показа рефлекс и изби.

С оглед показаното двата отбора разделиха по една точка след нулевото равенство. От този резултат се възползва тимът на “Вихрен” (Сандански), който спечели с 2:1 срещу “Перун” (Кресна), като по този начин се изкачи еднолично на върха в класирането.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular