Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСамоковВ Самоков наградиха абитуриенти отличници от Випуск 2023

В Самоков наградиха абитуриенти отличници от Випуск 2023

82 отличници от Випуск 2023 получиха плакети за успешното завършване на средното си образование в Самоков. По традиция всяка година общинската управа в града под Боровец организира церемония, за да поздрави абитуриентите, които завършват с отличен успех. И тази година красиви зрелостници превърнаха събитието в истински празник.

„Община Самоков изпраща най-успешните зрелостници с надеждата, че те ще продължават да успяват и да се доказват, че могат, да преследват и сбъдват мечтите си, но да знаят, че Самоков има нужда от своите млади граждани, които да се върнат и работят за развитието му.

Това е истински празник за абитуриентите, за техните семейства, за учителите им, защото извървения път и постигнатите успехи са плод на всички.  От тук нататък всеки от тях ще направи своя житейски избор и ще трябва да се справя с безброй предизвикателства, а ние сме тук, за да им пожелаем успех”, заяви в словото си кметът Владимир Георгиев.

Плакетите връчиха градоначалникът Георгиев, зам.-кметът Дончо Зашев, секретарят Ангелина Вангелова, председателят на постоянната комисия „Образование, спорт и младежки дейности” към ОбС Михаил Михайлов. На церемонията присъстваха и общинските съветници Радослав Христов и Ели Георгиева. Първи поздравления получиха 33 отличници на Випуск 2023 от ПГ „К. Фотинов”. От професионална техническа гимназия „Н. Вапцаров” с плакети бяха удостоени 23-ма зрелостници.  От спортно училище „Н. Велчев” бяха наградени 9 отличници, които са първенци не само в училище, но и в спорта. 15 са завършилите с отличен успех средното си образование в средно училище „Отец Паисий”. Двама отличника има Професионалната гимназия по туризъм. Общият брой на зрелостниците е 178. 46%  от завършващите в Община Самоков са с отличен успех над 5,50. Това е с 8 % повече от миналата година, като с 14 са повече отличниците, в сравнение с 2022, но абитуриентите са с 3 по-малко.

RELATED ARTICLES

Most Popular