Thursday, May 2, 2024
HomeНовиниБългарияГДБОП разби кабелен оператор, пускал незаконно платени канали в София 

ГДБОП разби кабелен оператор, пускал незаконно платени канали в София 

ГДБОП разби кабелен оператор, разпространявал незаконно телевизионни канали, пише „24 часа”. Операцията на отдел „Киберпрестъпност“ е срещу фирма, действала в столичните квартали „Люлин“ и „Надежда“, както и в градовете Костинброд, Самоков и Ботевград.
Операторът е имал лиценз за някои канали. Вместо да предлага само тях обаче, той добавил в портфолиото си и програми, които са платени. Компанията е навързала схемата през няколко фирми, повечето бушони, за да прикрие следите си. Въпреки опитите за измама мошениците били разкрити.

На 15 ноември от отдел „Киберпрестъпност“, с представители на Европол, Министерството на културата, Комисията за регулиране на съобщенията, както и НАП, направили акцията в София. В хода на операцията се иззети документи, компютърни конфигурации и техника. Образувано е досъдебно производство, при което са установени данни за неправомерно разпространение на телевизионни канали, без знанието на абонатите. Разследването по случая продължава под надзора на Софийската районна прокуратура./ stolica.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular