Thursday, May 2, 2024
HomeСпортГеорги Купенов е новото лице в “Миньор” /Перник/

Георги Купенов е новото лице в “Миньор” /Перник/

Бившият национал Владимир Манчев стана помощник-треньор при “чуковете”

Бранителят Георги Купенов отпътува с “Миньор” за първия подготвителен лагер на перничани в Сандански. С него групата на „чуковете“ стана 25-има футболисти.
Георги Купенов е от Бургас, роден е на 24 февруари 1997 г. Висок е 183 см и тежи 80 кг, играе като централен защитник. Юноша е на “Ботев” (Пловдив), състезавал се е като преотстъпен в “Добруджа”, “Септември”, “Несебър” и “Витоша” (Бистрица), а през есента носеше екипа на “Етър”. Юношески национал, за България U19 има 10 мача и 1 гол.
В Сандански „жълто-черните“ ще тренират двуразово, а първата им контрола е насрочена за 16 януари срещу “Марек” (Дупница).

Също така и бившият национал Владимир Манчев се присъедини към “Миньор”, влизайки в щаба на Христо Янев. През пролетта игралият във Франция и Испания специалист ще бъде помощник при „чуковете“. Преди първото занимание за годината на “Миньор” бяха представени и трите нови попълнения – Божидар Васев, Борис Галчев и Мирослав Будиов, които през есента бяха в редиците на елитния “Царско село”.
„Новите футболисти са с много опит и качества. Разчитам на техния професионализъм. Надявам се именно с техните качества да вдигнем нивото на отбора“, каза наставникът Христо Янев.
Треньорът сподели, че целта му е била да събере играчи, които имат много опит, за да може младите момчета в състава да имат опора и подкрепа, да почерпят положителен пример.
Янев е категоричен, че трябва да се интегрират в отбора колкото се може повече момчета от школите на “Миньор”, за да може той да запази идентичността си.
„Миньор” трябва да запази позицията си във втора лига, целта ни е да изградим отбор, който да започне за побеждава“, категоричен е Христо Янев.
Футболистите преминаха тестове за Ковид-19 и функционални изследвания и заминават на подготвителен лагер в Сандански. През подготвителния период са предвидени и 5 контролни срещи, като до този момент са ясни три от съперниците – “Марек”, “Септември” (София) и “Ботев” (Ихтиман).

RELATED ARTICLES

Most Popular