Гняв в Кюстендил! Кучето Сара издъхна в адски мъки, разстреляха я с няколко куршума (снимка 18+)

Кучето Сара
  • Полицията разследва смъртта на Сара, друго куче е прегазено в района на Богослов

 

2 сигнала за убити кучета са постъпили в полицията на Кюстендил – едното е прегазено в района на село Богослов, другото е открито мъртво в село Пелатиково, което се оказа, че е застреляно.

За смъртта на Сара, така се казва кучето, открито на една от улиците в Пелатиково, се даде гласност във фейсбук. Тя е била надупчена с няколко куршума, а кюстендилци се разгневиха в социалната мрежа. Там бяха разпространени и снимки на животно, починало в адски мъки, и всички бяха единодушни, че този или тези, които са направили този вандалски акт, да бъдат намерени и наказани. Откриват го жители на селото, които подозират, че местен ловец е извършител на жестокото деяние. „Сара беше безкрайно дружелюбна и се радваше на всеки. Преди 6 години я намерихме кожа и кости заедно с бебето й да трепери на един мост на края на селото и оттогава тя си имаше подслон, храна и добри хора, които да я гушнат и обръщат внимание. Грижата за кучето пое възрастна жена от селото. Всички много й се радваха, защото тя беше наистина уникална, но явно на някой е пречела“, казват местни хора.

За зверския разстрел на Сара жители от Пелатиково подават сигнал до полицията и очакват справедливост.

И двете местопроизшествия са обслужени от дежурна полицейска група, работата по установяване на причинителите на смъртта на животните продължава РУ-Кюстендил, започнати са досъдебни производства по случаите, уведомен е дежурен прокурор.

„Дано наистина този човек си признае и да бъде осъден. Не може по този начин да се убиват беззащитни животни и да няма наказани“, гневяха се кюстендилци в социалните мрежи.