Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаГордост за Дупница! Митко Джорджев завоюва бронз на силен турнир в Швеция

Гордост за Дупница! Митко Джорджев завоюва бронз на силен турнир в Швеция

Бронзов медал завоюва националният състезател по таекуондо от Дупница Митко Джорджев на турнира с ранг G1 в Швеция.

В категория до 68 кг при мъжете Джорджев спечели отличието сред конкуренция от над 20 състезатели.

В първия си мач Митко се изправи срещу един от титулуваните национали на Великобритания Камерън Буут. Срещата беше изключително динамична, но Джорджев  успя да преодолее съперника си и да го елиминира по пътя към медалите с резултат 2:1. В следващата среща той трябваше да играе с брат си Александър, но след решение на треньора, мачът не се състоя, и това изпрати Митко на полуфинал срещу представител на Китайско Тайпе.

Срещата бе изпълнена с много трудни ситуации, но въпреки силния опонент, Митко не спря да играе до последно. Въпреки добрата си игра, резултатът 2:1 беше в полза на опонента му и  това нареди българина на 3-то място. Националите братя Джорджеви са възпитаници на ТК Левски с треньор Калоян Бинев.

Чувствам се удовлетворен от постигнатия успех, въпреки, че желаех първото място и златния медал, коментира пред „Вяра“ Митко Джорджев. „Беше много трудно състезание с много трудни противници, но това е нашият спорт, няма лесно никъде. Най-предизвикателният момент беше в първия ми мач срещу един от британските национали, който успя да ме затрудни в първия рунд, но след това го победих доста убедително“, каза още Джорджев.

„Поздравявам всички български състезатели, които бяха с мен, особено брат ми Александър. Благодаря и на ръководството на БФТ в лицето на г-н Слави Бинев за подкрепата. По-големите успехи тепърва предстоят!“, категоричен е дупничанинът.

Снимки – Bulgarian Taekwondo Federation, Facebook

Освен медала на Митко Джорджев, още две бронзови отличия при мъжете завоюваха българските национали в Швеция.

Християн Георгиев за първи път игра в олимпийската категория -58 кг. Хрис доминира в два поредни мача, срещу немски национал в първия и испански опонент във втория мач с резултати 2:0 и 2:1.  На полуфинала нашето момче се изправи срещу настоящия олимпийски и световен шампион от Италия, Вито Дел. В оспорван двубой италианеца надделя и за Християн бе отредено бронзовото отличие. Националът ни е възпитаник на клуб Ахил с треньор Венцислав Соколов.

Цветан Якимов също грабна бронза, след добро представяне и с победи срещу съперници от Швеция и САЩ, които победи в мачовете, след което се класира на полуфинала. Там в  ожесточена и оспорвана битка, той загуби срещата си с английски представител, и завоюва бронза. Цецо е възпитаник на ТК Херея.

В категорията до 68кг бе Александър Джорджев от Дупница. Той беше поставен 6-ти в игралната схема. В първият му мач беше срещу поляк, Сашо  победи с 2:0, но във втория мач  трябваше да се изправи срещу брат си Митко, но с  решение на треньора мачът не се състоя и Митко продължи напред.

Мартина Атанасова в категория 57кг. отпадна в първия рунд от опонент  от Австрия.

Националите ни бяха водени от старши треньора Фарзад Золхадри и Ангел Кирчев от Херея.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Браво !!!!Да се учат младите от тебе да спортуват ,а не да мързелуват.

Comments are closed.

Most Popular