Friday, May 3, 2024
HomeРегионБлагоевградГордост! Златното момче на с. Полена Иван Благоев оглави европейската ранглиста по...

Гордост! Златното момче на с. Полена Иван Благоев оглави европейската ранглиста по сумo

Нов светъл лъч озари името на Иван Благоев от село Полена. Медалистът на световни, европейски и държавни шампионати по борба и сумо оглави ранглистата на Европейската федерация по сумо за Сезон 2022 година в категория до 100 килограма, което го прави освен европейски шампион по събрани точки от състезания, но и първи в Европа за цялата календарна година.

Нашият състезател е единственият българин в ранглистата, състояща се от 14 спортиста и води вторият след него с 8 точки.

„Всички познаваме Иван Благоев от село Полена. Едно момче – мъж със силна воля, който тренира от дете и е окичен с много заслужени медали по борба и сумо.

Припомняме, че преди малко повече от една седмица, той стана републикански шампион по сумо за шеста поредна година и за девети път общо, което му осигури първото място, както и участие в предстоящите Европейско и Световно първенства.

Адмирации за Благоев! Пожелаваме му здраве и много лични и професионални успехи, като го очакваме със световната титла!“, заявиха от общинската администрация в Симитли.

RELATED ARTICLES

Most Popular