Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионКюстендилГорски инспектори от Кюстендил задържаха незаконна дървесина

Горски инспектори от Кюстендил задържаха незаконна дървесина

Горските инспектори на Регионалната дирекция по горите (РДГ) в Кюстендил са задържали 20 куб. метра широколистни дърва за огрев при проверки през последните три дни, съобщиха от дирекцията. По време на съвместна акция с органите на МВР пред частен имот е установено съхранение на 10 куб. м широколистни дърва за горене от дървесни видове върба и елша. Съхраняваната дървесина е била без документ, доказващ законния ѝ произход. Горските инспектори не са установили и налична горска, общинска или производствена марка.
За констатираното нарушение е съставен административен акт по Закона за горите. Дървесината е задържана.

При проверка на получен сигнал на тел.112, за землището на с. Ресилово, общ. Сапарева баня, горските инспектори на РДГ-Кюстендил са установили складирана дървесина в земеделски имот. При обход на съседните имоти, проверяващите не са установили действащо или приключило сечище.
Количеството налична дървесина е 10 куб. метра от дървесен вид върба, на която липсва контролна горска марка, доказваща законния произход. Нарушителят не е установен. По случая е съставен констативен протокол, а дървесината е задържана, казаха още от дирекцията.

Оттам уточниха за БТА, че в началото на отоплителния сезон проверките традиционно зачестяват.

RELATED ARTICLES

Most Popular