Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаГрадините в Дупница освежени и с готовност за първия учебен ден

Градините в Дупница освежени и с готовност за първия учебен ден

Детските градини на територията на община Дупница отварят врати след лятната ваканция и са готови да приемат своите възпитаници. Това стана ясно след срещата на директорите в община Дупница, на която бяха коментирани и други теми по старта на учебната година.

Занимални и подова настилка са ремонтирани във филиала на ДГ “Зора” в село Самораново, а в сградата в кв. Таушаница е ремонтиран водопроводът. Филиалът на ДГ “Мечта” в село Джерман от тази учебна година също ще посрещне децата с освежени стаи и ремонтирана подова настилка, а базата на детската градина “Мечта”, при бившия завод Хо Ши Мин, е с ремонтиран методическият кабинет. ДГ “Слънце” също е освежена. В детската градина в село Бистрица е направено облагородяване на дворното пространство и терасата, ДГ “Радост” в село Яхиново има ремонтирана занималня, а в базата в село Крайници е освежено фоайето.

В ДГ “Калина” също са правени козметични ремонти по помещения, а в детското заведение има вече и стем лаборатория за малчуганите. Над 200 малчугани родени през 2020 година и подлежаши на обучение в първа възрастова група ще влязат в детските градини от понеделник. В централните сгради на детските заведения в града ще се сформира по една първа група, с изключение на ДГ “Калина”, където традиционно групите с най малките ще са две.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular