Friday, May 10, 2024
HomeРегионДупницаГрадската градина в Дупница с нов облик! Шадраванът отново ще пръска прохлада

Градската градина в Дупница с нов облик! Шадраванът отново ще пръска прохлада

Продължават обновителните дейности в Градска градина на Дупница, съобщиха от пресцентъра на общината. Скоро зеленото бижу в центъра ще бъде напълно готово, за да радва жителите и гостите на града. Специализираната фирма, която спечели поръчката за ремонт вече изгради поливна система, а в момента текат дейности по засажданe на дървета, храсти и цветя. Озеленяването ще обхване целия периметър на Градската градина, като на следващ етап ще бъде направено и ново затревяване, уточняват от кметството.

От началото на лятото ще започне да функционира отново и фонтанът, обещават от общината. За целта в момента се изгражда място за поставяне на помпата, която ще гарантира функционирането на най-старият шадраван в града. Самото корито претърпя укрепителни дейности през миналата година заради течове. След като бъде свързана помпата с шадравана, ще бъдат направени няколко проби за скрити такива. Фонтанът е един от най-емблематичните символи на стара Дупница.

Стотици са фотосите запечатали усмихнати лица на младоженци,  абитуриенти и деца, снимани пред неговата хубост и цветната арка в градината. Местните жители ще се радват, ако в зелените площи отново се появат и скулптурите с мечета, които в един ден просто изчезнаха от погледа на малки и големи.

Във вторник служители на отдел “Строителство” бяха на място, за да инспектират детската площадка. Предстоят ремонтни дейности и на компрометираните съоръжения.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular