Friday, May 3, 2024
HomeРегионПетричГраничар (Логодаж) пречупи на два пъти петричката Стрела

Граничар (Логодаж) пречупи на два пъти петричката Стрела

 

Достойна игра и феърплей на стадиона в Кърналово

Ташко СУЛЬОТОВ
В мач от БОГ Струма 1 на стадиона в село Кърналово се срещнаха отборите на Стрела (Петрич) и Граничар (Логодаж). Срещата започна с лек превес за отбора на домакините, но Галин Митов, Румен Аспарухов, Сергей Димитров и играещият треньор Тихомир Методиев не бяха точни отблизо срещу вратаря на гостите. На свой ред и футболистите на гостите Орлин Цулев и Дейвид Рядков не успяха, изскачайки очи в очи срещу стража на Стрела, да го преодолеят.
През второто полувреме по-разнообразна и по-точна бе играта на футболистите от Граничар. В 57-ма минута Марчело Стоицов след комбинация с Асен Христов изпрати топката от движение в далечния ъгъл зад вратаря на „стрелите“ за 0:1. Пет минути по-късно главният съдия отсъди дузпа за спъване на Асен Христов вътре в наказателното поле на домакините, която капитанът Денис Стоилов превърна в гол за 0:2. До края на срещата опитите на футболистите на двата отбора за отбелязване на гол останаха напразни и така с краен резултат 2:0 отборът на Граничар (Логодаж) прибави три точки към актива си напълно заслужено, след като показа по-добра игра на терена от колегите си от Стрела (Петрич).

„Поздравявам футболистите на Стрела (Петрич) за коректната игра и колегиалното отношение, което показаха през целия мач. Феърплеят беше над всичко в този двубой. Съдийството също беше на добро равнище. Следващият мач ще домакинстваме на стадиона в Рилци на отбора на Яворница”, сподели Кирил Христов – треньор на Граничар (Логодаж).

„Не е ли срамно все още да сме без собствен стадион. Докога ще митарстваме по чужди терени извън Петрич. В момента градим отбор, изграден от млади момчета от 16 до 18-годишна възраст, на които липсва игрови опит. Надявам се през следващото първенство за нашия отбор да се говорят добри неща”, сподели играещият треньор на Стрела Тихомир Методиев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular