Friday, May 3, 2024
HomeРегионПетричЯворница свали Изтребител в зрелищен мач с шест гола

Яворница свали Изтребител в зрелищен мач с шест гола

Ташко СУЛЬОТОВ
ФК Яворница спечели дербито с ФК Изтребител (Ново Делчево) с резултат 4:2 с мощната подкрепа на многобройната си публика в село Яворница.
Още в началото на срещата шампионите наложиха домакински натиск и след няколко добри възможности стигнаха до попадение в 20-тата минута. Младата надежда Николай Якимов се оказа добре пласиран в малкото наказателното поле и промуши топката в мрежата. Натискът на домакините продължи и малко след това капитанът Методи Стоименов – Гелс вкара дежурното си попадение за 2:0 в 25-тата минута.
Последва отпускане в играта на ФК Яворница и гостите успяха да се възползват, максимално изравнявайки резултата преди почивката за 2:2. Автори на попаденията бяха Мартин Стоев и Атанас Колин. При този резултат футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.

През второто полувреме домакините отново взеха инициативата и започнаха да създават положения. В 60-тата минута Методи Стоименов вкара второто си попадение с премерен удар покрай вратаря за 3:2. До края на срещата шампионите контролираха играта и в последната минута на срещата отново Гелс бе изведен очи в очи с вратаря и с хубав изстрел насочи топката в далечния ъгъл на вратата за да оформи своя хеттрик, а с това и крайния резултат в срещата за 4:2.

„В този мач играхме с 9 души поради отсъствие на футболистите Петър Костадинов, Илия Марков, Николай Христов, Кристиян Пангев и Георги Николов по различни причини. За отбелязване е, че срещата беше много коректна, теренът отлично подготвен – с две думи обстановката за игра бе на много високо равнище, което прави чест на ръководството на ФК Яворница, сподели Симеон Кременлиев от отбора на Изтребител (Ново Делчево).

RELATED ARTICLES

Most Popular