Saturday, May 4, 2024
HomeКриминалниГрупа мъже пребиха 15-годишно момче в Перник

Група мъже пребиха 15-годишно момче в Перник

Полицията в Перник изяснява причините за побой над 15-годишно момче. Инцидентът е станал на 20 април до подлеза “Караманица”. Между потърпевшия и няколко непознати за него мъже и тийнейджъри възникнал скандал, при който 15-год. ученик е пребит и е със счупен нос, информират от ОДМВР – Перник.Участниците в побоя са установени и е образувано досъдебно производство. По неофициална информация са роми.

Районната прокуратура в Перник започна разследване по досъдебно производство за причинена средна телесна повреда на непълнолетно лице с инициали М.Н. Това съобщиха от прокуратурата.Деянието е квалифицирано по чл. 129, ал.2, вр. ал.1 от НК.Разпитани са свидетели. Освен това е изисквана и приобщена медицинска документация. Също така са постановени са оперативно издирвателни действия.Предстои да бъде получена изисканата от телефон 112 информация, както и да бъде установено наличие на камери за видеонаблюдение в района на местопроизшествието и да се изискат записи от тях.

Резултатите от разследването следва бъдат докладвани в Районна прокуратура – Перник съобразно срока по Наказателно-процесуалния кодекс, поясняват от държавното обвинение.

„Вярвам, че полицията и останалите органи, от които зависи правосъдието, ще свършат своята работа и ще се установи цялата фактология по случая, искрено! Но в същото време искам да дам гласност на този случай, защото вчера брат ми се е разминал със счупен нос, огромен страх и наранена психика, но НЕ ИСКАМ това нещо да се повтаря, не бива такива неща да се случват и това НЕ Е нормално. Децата ни заслужават и трябва да растат в среда, която е възможно най-безопасна за тяхното психическо и физическо здраве! Вчера се разминахме, моля се да не позволяваме утре да ни се налага отново!“, написа в социалните мрежи братът на пострадалото момче – Валентин Николов.

RELATED ARTICLES

Most Popular