Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаДаниел Александров: Лидерите на политическите партии трябва да заровят томахавките и да...

Даниел Александров: Лидерите на политическите партии трябва да заровят томахавките и да водят диалог

„Изборът ми е само един – за България – за такава, каквато трябва да бъде. Наслушахме се на празни думи, обещания и власт на всяка цена, която не води до нищо хубаво”. Това заяви кандидатът за народен представител от 10-и МИР-Кюстендил Даниел Александров, който гласува в Спортната зала в родния си град Дупница.
29-годишният медалист от европейски и световни първенства по борба, който за трети път участва в предизборната надпревара за Народното събрание тази година, посочи, че ако бъде избран, ще работи за законови промени, касаещи спорта и културата. „Ако стана част от следващия парламент, един от основните ми приоритети ще бъде промяна в законодателството по отношение на спортни и културни мероприятия, на база данъчни облекчения към бизнеса. Това ще доведе до по-голям стимул за бизнеса да помага на спорта и културата. И не само”, каза известният спортист. И допълни: „Дали депутат, или фигура в обществото, аз винаги ще остана тук, в Дупница, ще работя за града ни, ще съм по спортните зали, училищата, читалищата. За мен няма значение дали ще вляза, или не в Народното събрание, аз винаги съм помагал и ще продължавам да помагам. Знам, че ще се справя, амбициите ми са големи, няма връщане назад”.
Запитан от какво предимно се нуждаят Дупница, Кюстендилска област и България в момента и оптимист ли е относно съставянето на правителство, Даниел Александров отговори: „Надявам се да се заровят томахавките и всички лидери на политическите партии да седнат и да водят диалози, дебати и да се стигне до едно решение, което да ни изведе от кризата, в която сме в момента. И съм сигурен, че с диалози, с дебати ще се справим, ще стигнем до решенията, които трябва да се вземат за страната ни, за да вървим напред. Не ми е приятно да сме на последните позиции в Европейския съюз, така че надявам се да успеем. За града ни много големи амбиции имаме за туризма, защото имаме прекрасна планина и е страхотно място за туризъм. Виждате как се купуват къщи, правят се къщи за гости. Туризмът е един от приоритетите, които имаме за града ни. Отделно за спорта, за културата, имаме идеи, които се надявам да осъществим”.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular