Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилДевойка "Кюстендилска пролет 2021" е 18- годишната Вероника Василева

Девойка “Кюстендилска пролет 2021” е 18- годишната Вероника Василева

Нейни подгласнички са 19- годишната Бригита Андонова и 17- годишната Мира Христова, която стана и момиче на публиката

Девойка “Кюстендилска пролет 2021” стана 18- годишната Вероника Василева. За първа подгласничка журито избра Бригита Андонова на 19 години , а втора подгласничка стана 17- годишната Мира Христова, която спечели и любовта на публиката. 54-то издание на един от най- старите конкурси в страната се проведе в читалище “Братство”. Конкурсът бе излъчван онлайн,  заради наложените противоепидемични мерки .

Отличените девойки бяха наградени от кмета на общината Петър Паунов, от зам.- кмета Светослав Василев и председателя на читалището, домакин на конкурса- Иван Андонов. Победителката получи 1500 лв. парична награда, а нейните подгласнички по 850лв. Момичето на публиката също бе възнаградено с чек за 850лв.

Спонсорите на конкурса бяха осигурили цветя и много допълнителни награди за момичетата в надпреварата.

Журито бе съставено от носителки на титлата „Кюстендилска пролет“ от създаването на конкурса до момента.

Изборът на Девойка “Кюстендилска пролет” 2021 премина в три кръга- дефиле с официални рокли, представяне с фолклорни носии, а в третия кръг чрез жива връзка претендентките получаваха подкрепа от своите близки и приятели.

За празничното настроение на кюстендилци се погрижиха изпълнителите Димана Крумова, Василиа Петрова и Дара Екимова.

Спектакълът бе директното излъчван на специално монтирана видеостена на пл. „Велбъжд“. В утрешния ден, 21 март, който официално е празник на Кюстендил, той отново ще бъде преизлъчван.

За празника на града “Kюстендилска пролет“, на централната градска алея община Кюстендил ще представи изложба, посветена на традицията за избор на „Девойка Кюстендилска пролет“. От 11:00 часа за здравето на кюстендилци ще се отслужи молебен в двора на Килийното училище, който пък ще се излъчва онлайн  чрез официалната фейсбук страница на Община Кюстендил.

След това на видеостената на площад „Велбъжд“ ще бъде излъчен и ритуалът по предаване символите на града.

Краси Ценкова

RELATED ARTICLES

Most Popular