Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилФК "Кюстендил" изпусна победата в последните секунди срещу "Беласица"

ФК “Кюстендил” изпусна победата в последните секунди срещу “Беласица”

ФК “Кюстендил” изпусна победата в последните секунди срещу “Беласица” Петрич в дербито от 22-ия кръг на Югозападната Трета лига. Двата отбора завършиха 1:1 под непрекъснатия дъжд над Кюстендил. Мокрият терен и хладното време попречи в срещата да има много положения, но по активните през целия двубой бяха домакините, които до 83- та минута изпуснаха няколко добри положения. На другия фронт бяха изявите на гостите, които до попадението си, не сътвориха нито една опасна атака.

В истинска драма се превърнаха последните 10 минути от срещата, когато паднаха и двете попадения. В 83- та минута преди края на редовното време тимът на ФК “Кюстендил” най-после стигна до попадение. При едно не толкова опасно центриране от страна на Андрей Йорданов, Александър Александров изпревари защитник на “Беласица” и засече от малък ъгъл, като прати топката във вратата на петричани.

Последва натиск на гостите в опит да стигнат до изравнително попадение и това се случи в последните секунди на 4- минутното добавено време.

След центриране Патрик Попов докосна топката с глава, кълбото първо срещна страничния стълб, а след това се озова и във вратата на домакините за крайното 1:1.

Равенството не е добро за нито един от двата тима, като и Кюстендил, и Беласица събират в актива си 48 точки.

Краси Ценкова

RELATED ARTICLES

Most Popular