Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупница Депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Терзийски след приемни в Кюстендил и Дупница:  Хората...

 Депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Терзийски след приемни в Кюстендил и Дупница:  Хората се оплакаха от високите сметки за ток и газ

Собственици на фирми и битови потребители се оплакаха от високите сметки за ток и газ по време на приемна на народния представител от ГЕРБ-СДС Христо Терзийски в Кюстендил и Дупница в понеделник. „По отношение на цените на енергоносителите за небитови потребители, бизнес, общини, училища, болнични заведения мнозинството в парламента миналия четвъртък отхвърли нашето предложение за финансови компенсации, които са до 70% за небитови потребители. Това решение беше предложено от нашите експерти в парламентарната група на ГЕРБ – СДС Делян Добрев, Жечо Станев и Теменужка Петкова, които са едни от най-добрите експерти в сферата на енергетиката. Ние, от управляващото мнозинство, не видяхме аргументи против, въпреки това решението беше отхвърлено и не се прие. Очакваме да видим какви решения ще предложат управляващите и на кой етап. Дейността си вече спират предприятия, затварят заведения и обекти“, коментира Терзийски. По време на приемните си дни в Кюстендил и Дупница депутатът се срещна и с част от общинските съветници от ГЕРБ – СДС в двете общини, които обсъдиха с него актуални местни теми. “Приоритетите за Кюстендилска област не са се променили в рамките на кампаниите, които проведохме през изминалата година“, обясни още народният представител от ГЕРБ – СДС. Като приоритети в работата си той посочи икономическото развитие на региона, реализирането на важни инфраструктурни проекти, развитието на туризма и влизането на инвеститори, в това число и на такива, свързани със зелената икономика. През следващата седмица Христо Терзийски продължава с изнесените приемни и в други общини от Кюстендилска област.
Образованието в условията на пандемия е друга
тема, поставена на вниманието на народния представител от ГЕРБ – СДС по време на приемната му в Кюстендил. „Група родители са направили постъпки още в предното Народно събрание да бъдат приети изменения в Закона за образованието. Идеята на родителите е и в извън условията на пандемия децата да могат да се обучават онлайн“, обясни Терзийски. Родителите са представили аргументи в подкрепа на това предложение, като един от най-сериозните е: ако едно дете, което живее в Кюстендил, бъде прието и класирано след 8-и клас в София, но неговите родители нямат финансови възможности да издържат детето на квартира и с всички останали разходи, то да може да бъде обучавано онлайн там, където е прието. Христо Терзийски обясни, че е поел ангажимент да говори със зам.-председателя на Комисията по образование, бившия ресорен министър Красимир Вълчев от ПГ на ГЕРБ – СДС. „Ще го запозная с това предложение, което се надявам да бъде обсъдено в ресорната комисия, и ще върна отговор на родителите, които ме потърсиха за съдействие“, обясни Терзийски.
Следващият поставен казус по време на приемната на депутата бе работата на Автомобилната администрация с тежкотоварните превози и движението между съседни страни, по-конкретно преминаването между българо-македонската граница. „За решаването на този казус ще поставя въпроса пред компетентната институция“, пое ангажимент Христо Терзийски.

 

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Все едно нещо зависи баш па от този, и е много в час с нещата

Comments are closed.

Most Popular