Monday, May 6, 2024
HomeРегионПерник Десетки се веселиха на събор в Драгичево

 Десетки се веселиха на събор в Драгичево

Десетки жители и гости се веселиха на събор в Драгичево, който по традиция се провежда в последната неделя от месец август. На откритата сцена се изявиха пътуващ театър „Скрин”, ТТС „Чекмедже”; „Майсторите на танца” – деца и любители, Божидара Николаева. Кулминацията бе концертът на фолкзвездата Малина.

През целия ден пернишкото село се тресеше от музика, танци и добро настроение, не липсваше и традиционната скара-бира. Стари и млади се хванаха на хоро насред мегдана.

„От сърце ви поздравявам по случай празника на село Драгичево и ви пожелавам да сте здрави, щастливи и благословени. Бъдете позитивни, вярващи и вдъхновени. Нека сме единни и да отворим сърцата си за повече красота и доброта. Да приемем предизвикателствата, които ни очакват, и стъпка по стъпка, заедно, да продължим да градим бъдещето си“, заяви в приветственото си слово кметът Виктор Викторов.

Село Драгичево е разположено на югозападния склон на планината Люлин, на 740 м надморска височина. Поради близостта до Перник и София през последните години населението се увеличава. Днес Драгичево има над 2150 жители.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular