Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионРилаДетската градина в Рила чества 50-годишен юбилей

Детската градина в Рила чества 50-годишен юбилей

С поредица от инициативи в Рила отбелязват 50 г. от създаването на Общинската детска градина „Д-р Тодора Миладинова“.“През цялата седмица в детската градина имаше различни изяви, посветени на юбилея. Проведоха се четения от гости и от работещи в градината. Любими приказки четоха кметът на общината Георги Кабзималски, библиотекарят Соня Първанова.

Децата изработват картички за предстоящия коледен базар, като в някои от заниманията се включиха и родителите. Подготвяха се и за празничния концерт. В него участваха деца от всички възрастови групи в градината, ученици от ОУ „Аверкий Попстоянов“, Детската вокална група „Рилски звънчета“ с ръководител Емилия Начева, Детският танцов състав при читалище „Христо Ботев 1898“, ръководен от хореографа Асен Колев“, съобщиха от пресслужбата на община Рила. Тържеството бе на 15 декемврив залата на читалището.Сградата на детска градина „Д-р Тодора Миладинова” е открита на 27 декември 1973 г.  Тя е единствената детска градина  на територията на община Рила. В нея могат да се обучават, възпитават, социализират и отглеждат 114 деца.

Детската градина е привлекателна и желана образователна институция, предпочитана среда за отглеждане, социализиране, възпитаване и обучение на деца от 10- месечна възраст до постъпване в първи клас, където се гарантира умствено, емоционално, социално, личностно и здравно-физическо развитие на всяко дете, казват от детското заведение.

В детската градина се извършва качествено задължително предучилищно възпитание в подготвителни групи, една и две години преди постъпване в първи клас.

В детската градина работи ерудиран, квалифициран педагогически екип, способен да осъществява качествено предучилищно образование с всички деца. Екип от високоотговорни личности проявяващи толерантност, творческо мислене и отговорност.

RELATED ARTICLES

Most Popular