Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаДимитър Недев: Капланов не се притеснява вече и от полицията, става много...

Димитър Недев: Капланов не се притеснява вече и от полицията, става много нагъл

Знам на какво е способен човекът и всичко е въпрос на време, смята дупничанинът

„Всичко тръгна от Янек и неговото изчезване”, това разказа Димитър Недев от Дупница, ден след присъдата от 1 год. затвор, постановена от Кюстендилски окръжен съд по отношение на Васил Капланов-Каплата. Пред камерата на NOVA, Недев за пореден път сподели, че се чувства застрашен както за себе си, така и за своето семейство и припомни случая с отправената закана за убийство. „Това е първата присъда, за първата заплаха преди 2 год. станаха вече, не помня. Разговорът беше по телефона. Първо ми писа SMS-и. Аз бях на почивка на морето със семейството, а заплахата си беше, че децата ми ще останат сираци. Имаше хора около него, които казваха, че много ми се радват и че скоро ще ме посетят. Даже не знам съдът защо не обърна внимание на това нещо, защото той си каза кои са били около него. Вчера съдът взе решение, което за мен въобще не е нормално при положение, че и моя приятел още го няма и не е открит. Мисля, че по случая не се работи.За Янек Миланов става въпрос. Всичко тръгна от Янек и неговото изчезване. Момчето беше от нашия мотоклуб, приятел. Били сме заедно от деца, помагали сме си много. Всичко тръгна от там, за което аз нямах никаква вина”, коментира Недев. На въпрос дали публикации във Фейсбук и социалните мрежи са причина за отправените заплахи, Недев отрече. „Нито във Фейсбук пространства, нито където и да било. Не знам тогава какво стана. Той това казва, че съм писал някъде нещо по негово име, което до ден днешен аз такова нещо не съм видял и не знам какво стана тогава. Ни съм писал, ни съм го коментирал него някъде”, сподели председателят на мотоклуб „Неразделни братя” в Дупница.

Пред камерата Недев разказа как протича живота му с полицейска охрана. „Налага се. Но това не му пречи. Напоследък той си кара постоянно по нас по патрулките, пуснати са докладни от органите на МВР, които ни пазят. Просто… става много нагъл вече и пак не се взимат никакви мерки. Кара по патрулката и даже 1 път помислихме, че ще я удари отзад. Това вече се случва, мисля, че 3-4  пъти и не се притеснява от нищо”, разказа още Недев. Той обясни, че и към настоящия момент е преследван и по негови думи, Капланов „не се притеснява вече и от полицията”.  Въпреки осигурената охрана, мъжът не се чувства в безопасност. „Знам на какво е способен човекът и всичко е въпрос на време, като гледам той как действа, така е действал и с Янек Миланов. Поне сега откакто имам охрана не се чупят колите и драскат. Само това е единственото, което не се прави”, категоричен е Недев. Мъжът сподели, че голяма част от хората, с които преди е общувал вече са се отдръпнали. ”Той като види с кого разговарям започва да ги заплашва. Даже доколкото знам има и бити, но ги е страх да си пуснат жалби… И така.”. Потърпевшият разказа, че към него са отправяни заплахи и от сина на Капланов, но съдът вече го е оправдал.

Припомняме, че Окръжен съд-Кюстендил призна дупничанина Васил Капланов-Каплата за виновен в закана с убийство към Димитър Недев и го осъди на „лишаване от свобода“ за срок от 1 г. Той бе признат за виновен в това, че на 31 август 2020 г., в курортен комплекс “Слънчев бряг” се е заканил на своя съгражданин Димитър Недев с думите: „Децата ти ще останат сираци“, което според съда е престъпление против неговата личност, а отправените думи могат да възбудят основателен страх за тяхното осъществяване. Присъдата не е окончателна и може да се протестира и обжалва пред ВКС в 15 – дневен срок.

Името на Капланов се свързва с изчезването на Янек Миланов. Мъжът бе видян за последно на 31.07.2020 г. да се качва в колата на Каплата и оттогава следите му се губят.

 

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

  1. Мутка подкрепямете с всяко свое изявление.В града знаят че всички полицаи и прокурори зареждаха евтина нафта в двора мляво преди парка.Лично съм виждал полицаи и прокурори да зареждат ефтината нафта от Каплата пред мен.Нема Българса Държава, Българско правоправосъдие.Господ да те пази.С тебе сме.

Comments are closed.

Most Popular