Спас Михайлов и Ивайло Павлов ще строят вилно селище  в Бистрица

В Бистрица ще бъде изграден къмпинг. За започналата процедура по изграждането на първия обект за туристически каравани в дупнишкото село съобщават от РИОСВ – София, където е внесено инвестиционно предложение. То е на Спас Михайлов – собственик на вила „Бистрица“ -един от първите обекти за настаняване на туристи в селото, и дупнишкия бизнесмен Ивайло Павлов. Двамата имат намерение да изградят курортен обект за настаняване и подслон – вилно селище и къмпинг зона, в имот в местностите Садичица и Фандаклъка, намиращи се под селото. Имотът е земеделски, над 3 дка и предстои промяна на статута му за неземеделски нужди и строителство на бъдещото къмпинг селище.

„В момента няма място за паркиране на каравани. Същевременно все повече хора идват и отсядат с каравани около селото – най-вече над дупнишкия парк „Рила“ и в началото на Бистрица. Спас Михайлов и Ивайло Павлов добре се ориентираха да построят паркинг за каравани в района на бившия стопански двор. Радващо е, че има развитие в тази насока. Виждаме, че Бистрица привлича все повече посетители и това е пътят. В селото се увеличават и хората, които започват да преустройват къщите си, за да могат да приемат туристи, строят се и нови къщи за гости“, коментира кметът на Бистрица Кирил Огненски.

От РИОСВ съобщават, че по Закона за опазване на околната среда и Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда на интернет страницата на инспекцията е осигурен обществен достъп до уведомлението за инвестиционно предложение за изграждане на курортния обект. Становища, мнения и/или възражения относно реализацията на инвестиционното предложение се приемат в деловодството на РИОСВ – София, представени лично и/или изпратени с пощенски оператор и/или по електронна поща, уведомяват още от ведомството.