Thursday, May 9, 2024
HomeРегионПерникДиректорът на пернишката болница първи се ваксинира срещу Ковид-19, чувства се добре

Директорът на пернишката болница първи се ваксинира срещу Ковид-19, чувства се добре

  • Общо 62-ма лекари, сестри и санитари на първа линия ще бъдат ваксинирани в МБАЛ „Рахила Ангелова“

    Изпълнителният директор на най-голямото здравно заведение в Перник – МБАЛ “Рахила Ангелова”, д-р Анатолий Митов е първият медик, който се е ваксинирал срещу коронавирус в града. Това съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса. Общо 62-ма лекари, сестри и санитари в болницата, работещи на първа линия, ще бъдат ваксинирани в сряда, уточни д-р Митов. Той посочи, че се чувства добре и увери, че ваксината е безвредна.

    В сряда имунизацията ще продължи в РЗИ-Перник. Освен служители на инспекцията ще бъдат ваксинирани и медици от Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести, ТЕЛК и Многопрофилната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация. Десет дози ваксини са предназначени за медицински център “Св. Георги”, 15 – за Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ.
    Пернишка област получи 20 флакона /всеки с по пет дози/ от ваксината срещу COVID-19. Те ще достигнат за 100 пациенти. Това са всички работещи на първа линия в болничната и доболнична помощ, уточниха от Областния кризисен щаб. Следващите дози ваксини ще пристигнат в началото на януари догодина.

RELATED ARTICLES

Most Popular