Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаДиректорът на театъра в Дупница подаде оставка, тече масова чистка по всички...

Директорът на театъра в Дупница подаде оставка, тече масова чистка по всички отдели в Общината

Обещанията, че администрацията ще бъде оставена да работи спокойно се оказаха предизборен балон, споделят потърпевши служители

Директорът на Общинския драматичен театър „Невена Коканова” Валентин Балабанов напуска културната институция. Молбата си за освобождаване той е депозирал в деловодството на кметството. Като официален мотив Балабанов посочва „невъзможност за изпълняване на функциите”. Той е поредният, който освобождава заеманата длъжност, след поемане на управлението от кмета Първан Дангов.

Велислава Георгиева.

В края на седмицата със своя екип се раздели Директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” Таня Петрова. Според източници от Общината, Петрова е била принуждавана да напусне по собствено съгласие, без да се изтъкват мотиви свързани с задълженията й по длъжностна характеристика.

През изтеклата седмица „червената метла” прогони от сградата на общинска администрация управителят на „Паркинги и гаражи” Радостина Велинова. Заедно с нея заповед за „доброзорно” напуснане е отправена и към специалиста по сигурността Велислава Георгиева.

„Напрежението е огромно, а партизанщината е пълна. В момента атмосферата е много напрегната. Принуждават се хора сами да подават молби за напускане, за да не се изплащат обезщетения и да няма съдебни дела. Всички обещания, че администрацията ще бъде оставена да работи спокойно се оказаха огромен предизборен балон”, коментират служители на кметството.

Радостина Велинова

Според тях всеки градоначалник има право да сформира собствен екип, но не и с цената на репресии. „Нека да се види колко освободени и колко назначени хора има вече, като за нито една длъжност не е обявяван конкурс. Цялата община се напълни с хора от с. Бистрица, явно такива са били ангажиментите по време на кампанията. Няма лошо, но не и по този начин. Сами виждате кои са новите лица и с каква експертиза са. Марина Паликарска пое управлението на пазарите без конкурс. Андрей Богоев, който очевидно има сериозни пропуски в началното си образование е новият ПР на общината. Има нови хора, които дори не знаем какво работят, включително и пенсионери”, споделят служители на администрацията. По думите им освен всичко са подложени на унизителното положение да се влиза по отделите с викове, крясъци, включително и обидни квалификации, което определят като недопустимо.

 

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Точно така едната любовница на Крум Милев не е тайна Петрова с нейните далавера с домакина на общината и фалшивите фактури за екскурзии.Такива хора нямат място

Comments are closed.

Most Popular