Saturday, May 11, 2024
HomeРегионДупницаДобра новина! Стадион „Бончук“ получи лиценз за професионалния футбол

Добра новина! Стадион „Бончук“ получи лиценз за професионалния футбол

Стадион „Бончук“ в Дупница официално получи лиценз за професионалния футбол. Щастливата новина стана факт в сряда следобед след последната инспекция на Лицензионната комисия към БФС.

Вицепрезидентът Васил Василев

Както вече писахме, до последно не се знаеше дали от футболната централа ще разрешат на марекчани да домакинстват на собственото си спортно съоръжение. Изискванията за Втора професионална лига са доста по-големи от тези за Трета лига, откъдето дойде клубът след спечелената промоция. Това наложи спешен ремонт на административната част на сградата, съблекалните, както и освежаване на терена.
„Комисията разгледа внимателно подобренията и ни потвърди, че ще получим лиценз, за да можем да домакинстваме на нашия си стадион.

Тревното покритие също е приведено в по-добър вид.

Това е едно огромно облекчение както за нас, така и за всички дупничани. От Българския футболен съюз имаха 25 забележки, които успяхме да сведем до 3-4. Останалите неща са отстраними и до събота със сигурност ще ги оправим. От БФС искат входът за публиката на гостите, които влизат в обособения за тях сектор, да бъде направен така, че те да влизат един след друг. Също така трябва да има голяма и стабилна ограда между тях и секторите на нашите фенове. Идеята е по никакъв начин да не смесват гостите с дупничани, особено когато ни гостуват големи агитки като тези на „Миньор“ (Перник), „Спартак“ (Варна) и др. Това е нормално, защото така ще се предпазим от евентуални нежелани ексцесии, които понякога се случват по нашите терени. Трябва да вържем и пуснем в експлоатация окончателно и новия пункт за видеонаблюдение.

Счупените седалки на трибуните са подновени с нови.

Те са чисто нови, като към тях има и 43-инчов монитор. Монтирахме модерна камера, чрез която се вижда целият стадион. Отделно от това подменихме счупените седалки с нови и така зрителите ще имат още по-голям комфорт. Също така направихме големи подобрения по съблекалните, както и по самия терен“, коментира пред „Вяра“ вицепрезидентът на „Марек“ Васил Василев.
Той подчерта, че състоянието на тревното покритие е значително подобрено, но се нуждае от по-мащабен ремонт след време.

Стаята за видеонаблюдение
Съблекалните също са освежени.

„Рано или късно ще трябва да направим голям ремонт на терена. Крайно необходимо е да имаме нова поливна система. Нашият терен е от миналия век, но с много работа успяхме да го нормализираме и да приведем в приличен вид“, завърши един от шефовете на „Бончук“.
Така „Марек“ ще може да получи подкрепата на своите верни фенове при първия си домакински мач след завръщането си в професионалния футбол.
В събота от 18,30 часа дупнишкият клуб се изправя срещу един от претендентите за първите места във Втора професионална лига, а именно „Септември“ (София).

Димитър ИКОНОМОВ

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Kriminalniya kontingent ot BFS pochna s brutalnoto ryazane na glavi ot 1iya krug. Avtogol na Simitli otmenen zaradi zasada! Boze, priberi si veresiite!

    Tova bezochlivo vechno piyano sushtestvo Mihaylov tryabva da bude otstranen. Toi, Lechkov i kompaniya zaklaha futbola. Gospod da gi nakaze!

Comments are closed.

Most Popular