Десетки ипотекирани имоти скочиха на тезгяха

ЧСИ за пореден път търси купувач за затворения отдавна магазин „Джамбо”.
  • Офис в бившия Битов комбинат в Дупница се продава за 370 000 лв., къща за гости в Кочериново – за 36 000 лв.

 

Десетки ипотекирани имоти са на тезгяха на частни съдебни изпълнители (ЧСИ) в Дупница и Кюстендил. За над 370 000 лв. се продава офис в бившия Битов комбинат в центъра на Дупница. Имотът е с площ 320,50 кв. м, намира се на четвъртия етаж на 5-етажната сграда на ул. „Княз Борис І”. Началната цена за наддаване е 374 382 лв. Имотът е на „ТЕХНОРИГ” ЕООД. Продава го Елица Христова, като обявяването на постъпилите наддавателни предложения е на 13 август.

За пореден път за продан е обявен популярният преди години магазин за месо „Джамбо“, намиращ се срещу градинката „Левски”, на централната улица „Св. Иван Рилски“ в Дупница. Целият имот е с площ 368 кв. м. Продава се заедно с двуетажна  сграда, на първия етаж на която е търговският обект, а на втория жилище, и пристройка. Началната цена за наддаване е 44 596 лв.  Имотът е собственост на Жулиета и Борислав Георгиеви.  Фигурира в списъка на частния съдебен изпълнител Милена Джоргова. Срокът, в който може да се осъществи продажбата, е до 12 август. Опити да бъде продаден този имот с отдавна затворения магазин се правят от около 5 години.

Елица Христова продава къща за гости и почивка в Кочериново. Имотът е със 160 кв. м застроена площ. Включва втори етаж със застроена площ 160 кв. м, състоящ се от 6 стаи за почивка, коридор и две бани с тоалетни, и мансарден етаж с площ 145 кв. м, който се състои от мансардно жилищно студио. Началната цена, от която ще започне наддаването, е 36 254 лв. Обявеният срок за продажба е до 29 юли. Къщата е на Добромир и Спаска Яневи.

В списъка на Милена Джоргова е ателие за творческа дейност на ул. „Скопие” в Дупница. Имотът е с площ 138,54 кв. м. Началната цена за наддаване е 23 016 лв. Имотът е на Друмка Ангелова, Аделина Анастасова и Васил Василев. Продажбата му може да се извърши до 9 август.

За продажба са подготвени още две къщи на ул. „Битоля” и парцел в Дупница, къща в дупнишкото село Крайници, жилища и офис в Кюстендил, земеделски земи в Сапарева баня и кюстендилските села Четирци, Сгурово и Невестино и др.