Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионБлагоевградДобра оценка на работата на ОД на МВР Благоевград

Добра оценка на работата на ОД на МВР Благоевград

Анализът на състоянието, структурата и динамиката на престъпността в област Благоевград показва, че има намаление на заявените престъпления и ръст на разкриваемоста по всички видове престъпления. На брифинг в Благоевград в понеделник главният секретар на МВР Живко Коцев постави добра оценка на работата на ОД на МВР Благоевград за 2023 г.

Като приоритети в работата през настоящата година той посочи ограничаването на нивото на домашното насилие. За област Благоевград е над 50%, а в национален мащаб бележи над 86.

„Следващият проблем, по който трябва да се работи, е по ограничаване на тежките ПТП-та, тъй като ОД на МВР Благоевград финализира годината с трима загинали повече в сравнение с 2022 г. Или иначе казано, броят на катастрофите с ранени и убити бележи сериозен ръст“, каза Коцев.

Старши комисар Даниел Димитров, директор на ОД на МВР Благоевград отчете добри резултати по линия на наркотиците. През 2023 г. на територията на област Благоевград са иззети над един килограм кокаин и около 22 кг. суха тревиста маса. Бързо е разкрито убийството на възрастно лице от село Кладенци, община Петрич./БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular