Sunday, May 5, 2024
HomeКриминалниЖивко Коцев в Кюстендил: Няма автор на убийството на Алексей Петров

Живко Коцев в Кюстендил: Няма автор на убийството на Алексей Петров

Главният секретар на МВР оцени с „добър“ работата на полицията в областта

 

“Към този момент няма нови данни за убийството на Алексей Петров. Към днешна дата няма авторство за убийството. Разследването не разполага с извършител, нито с поръчител, но се работи в тази посока за събиране на доказателства, така че да установим авторът на това убийство”, това каза в Кюстендил главният секретар на МВР Живко Коцев, който присъства на годишния отчет на ОД на МВР. Допълни, че на този етап версиите остават две – свързани с личния живот и бизнеса на Алексей Петров, и сред тях няма доминираща, а се работи по метода на изключването. “И двете версии кумулират огромен обем причини и условия, които биха могли да допринесат за неговото убийство, а по всяка една версия се изясняват всички факти и обстоятелства”, допълни гл. комисар Коцев. Потвърди, че обиските в дома на Васил Божков, както и разпитът на Елена Динева днес, са били по повод разследването на убийството на Алексей Петров.

“Независимо от статуса на конкретното лице, представляващо интерес за разследването, то ще бъде подложено на разпит, събеседване”, коментира Коцев.

По отношение на досъдебното производство, образувано срещу бившия вътрешен министър Иван Демерджиев, главен комисар Коцев каза, че е образувана прокурорска преписка, която е възложена по реда на съдебната власт на АДФИ, която ще извърши проверка с оглед събиране на данни за престъпление от длъжностно лице.

Оценка “Добър” даде за работата на Областната дирекция на полицията в Кюстендил главният секретар на МВР.

Дирекцията отчита спад в нивото на регистрираните престъпления, в дела на наказателните производства и завишение в нивото на разкриваемостта. Отчита се обаче ръст на случаите на домашно насилие с 56 пункта, в сравнение с миналата година, каза Живко Коцев.

“Добрите резултати по отношение на разкриваемостта на престъпленията се дължат на доброто взаимодействие на полицейските служители и различните нива на прокуратурата, и местната власт”, каза директорът на областната дирекция комисар Светослав Григоров.

Добра оценка на работата на дирекцията даде и административният ръководител на Окръжната прокуратура Камелия Стефанова.

“Успехът на прокуратурата е невъзможен без ефективната работа на структурата на МВР”, каза Стефанова.

Снимка – БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular