Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилДоброволци и кмет събраха 95 чувала боклук в Кюстендил

Доброволци и кмет събраха 95 чувала боклук в Кюстендил

Кметът Петър Паунов, председателят на Общински съвет-Кюстендил Иван Андонов, зам.-кметовете Светослав Василев, Росица Плачкова, директорът на стадион „Осогово” Васил Гиков, общински съветници от всички партии и коалиции, служители на общинската администрация, граждани и доброволци се включиха в кампанията за почистване на Кюстендил.

Поводът бе 5 юни – Световният ден на околната среда.

 

От обхванатите три района за почистване в Кюстендил – река Банщица при плажа, градинката при Езерата и района на старото кино на пазара, бяха събрани над 95 чувала с боклук. Те бяха извозени с камион от ОП „Чистота”, а сред изхвърлените вещи, на които се натъкнаха включилите се в уборката, имаше обувки, чехли, завеси, дрехи и какво ли още не.

„Благодарим на всички, които се включиха и са съпричастни. Надявам се повече хора да вземат участие в предстоящите инициативи, да знаем, че всяка подадена ръка е ценна и най-вече – да пазим околната среда”, коментира кметът Петър Паунов.

„Нека покажем, че сме добросъвестни граждани и почетем Световния ден на околната среда, като с общи усилия почистим прекрасния ни град!”, допълни председателят на местния парламент Иван Андонов.

Екип на община Кюстендил имаше и в село Слокощица, за да  помогне на семейството на Иван и Блага Згуровски. Тяхната къща изгоря в пожар, причинен от мълния преди около седмица.

През годините честването на 5 юни се превърна в значима глобална платформа за ангажиране на обществото в проблематиката за опазване на околната среда в множество държави. Това е добра възможност за хората да допринесат в грижата за околната среда, обединявайки индивидуалните си усилия в позитивно въздействие върху планетата, припомнят от общинската управа.

Краси ЦЕНКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular