Sunday, May 5, 2024
HomeРегионПерникДоброволци прекратяват мащабното търсене на Александър

Доброволци прекратяват мащабното търсене на Александър

 

 Прокуратурата призова майката на разпит, а полицията подложи бащата на детектор на лъжата

Доброволци прекратяват мащабното търсене на Александър, съобщи Станислав Фердов – председател на Българския студентски съюз, който организира голяма част от излезлите в планината, предаде БТА.
По думите му броят на доброволците непрекъснато намалява заради влошеното време и безрезултатното досега издирване. В сряда вечер е имало два пункта в Перник и един в Радомир, на които са се събирали доброволци. За пореден път няма ефект от търсенето и момчето е неоткриваемо.

Доброволците обаче остават в готовност и ще се отзоват при гореща следа, каза Фердов. В Перник и близките населени места са разлепени листовки със снимка на Александър, описание на момчето и призив, ако някой го забележи, да сигнализира на тел. 112.
От прокуратурата обявиха, че на разпит е призована и майката на изчезналото момче. Полицията търси детето на специфични места, които не обявява.Александър изчезна на 11 ноември следобед при разходка в местната планина Голо Бърдо. Полицията все още не е попаднала на следа от момчето. Детето изчезна на 11-и ноември в гористата местност над Профилакториума в миньорския град.


Вече няколко денонощия полиция, доброволци, планински спасители и кучета търсят детето, което е с тежка форма на аутизъм. В издирването се включиха и мотористи. Продължават и обиколките с хеликоптер над Перник.

Междувременно доброволци са недоволни от това как протича търсенето и подозират, че получават грешни сигнали от бащата на изгубеното дете. „Искаме някой да каже къде да продължи издирването, а не да се пращат две коли да обикалят безсмислено. Лутаме се по гори и паланки. Всички имат подозрения. Версиите са много, включително, че бащата го укрива или, че е отвлечен от майката”, сподели Румен Стефанов, който се включи в издирването на детето като доброволец.

Стана ясно още, че разследващите са призовали на разпит майката на детето Радостина Цветанова.Тя живее във Великобритания от лятото на  2020 г. и оттогава не се е прибирала. “Заявила е, че ще се прибере на по-късен етап. Не е казала конкретна дата, но има срок. В случай че не се яви, ние разполагаме с възможност да я разпитаме там, където се намира”, обясни Албена Стоилова от Окръжна прокуратура в Перник.

Бащата на изчезналия Александър е издържал проверка на детектор на лъжата, съобщи за БТА говорителят на Окръжна прокуратура Албена Стоилова. Изследването, проведено в МВР, е доказало, че мъжът не лъже. Освен това свидетели са забелязали бащата и детето в района на бившия Профилакториум в Перник на 11 ноември, казаха от прокуратурата.
Бащата на Александър коментира станалото и на профила си във фейсбук. “Детекторът на лъжата показа, че казвам истината, но това не е от значение за мен, защото сина ми го няма! Сашо, върни се вече”, написа той.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular