Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилДоцентът, отглеждал дрога в Шатрово, остава в ареста

Доцентът, отглеждал дрога в Шатрово, остава в ареста

Окръжен съд – Кюстендил потвърди определението на Районен съд – Дупница, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Г. С., привлечен като обвиняем за незаконно държане на високорискови наркотични вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и взривни вещества.

Според коментари в Дупница и Бобовдолско, 46-годишният мъж е доцент и работи към БАН. От прокуратурата не потвърждават това.

Съдът не уважи жалбата на защитата и искането на обвиняемия за по- лека мярка за неотклонение. 46-годишният мъж е привлечен като обвиняем за престъпления по чл. 339, ал. 1 от НК и по чл. 354а, ал. 3 от НК.

В хода на разследването е извършено претърсване и изземване в къща в с. Шатрово, област Кюстендил и в жилището му в кв. „Дианабад“, в гр. София.

Събрани са достатъчно писмени и гласни доказателства, и фактически данни, които да формират убеждението за съпричастност на обвиняемия към инкриминираните деяния. Окръжен съд – Кюстендил споделя и мотивите на Районен съд – Дупница, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление, предвид усложнената, предварително планирана престъпна дейност, която е с висока степен на обществена опасност, като само обстоятелството, че не е осъждан, не е достатъчно да изключи тази опасност.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular