Friday, May 3, 2024
HomeБизнесДо дни "Мега такси" ще вози на по-високи цени в Дупница

До дни “Мега такси” ще вози на по-високи цени в Дупница

Таксиметрови превозвачи вдигат цените на услугите в Дупница. От петък или най-късно от понеделник дневната тарифа на най-голямата фирма за таксиметрови превози – „Мега такси”, ще е 89 ст. на 1 километър, при досегашна цена от 75 ст. Нощната тарифа се увеличава на 99 ст. на км, вместо досегашните 89 ст. на км. Първоначалната такса при качване в таксито става 1,60 лв. при дневната тарифа и 1,80 лв. – при нощната. За престой ще се плаща 30 ст.
„Наистина ще поскъпнат цените. В петък ще започне настройването на апаратите на колите по новите цени. Надяваме се до края на тази седмица претарифирането да приключи. Причината е поскъпването на горивата. Освен това от месец април се увеличават осигуровките, които плащаме”, каза управителят на фирмата Саня Пламенова.
Стана ясно обаче, че не всички фирми ще повишат цените.

 


„Ние няма да променяме цените. Редно беше всички фирми да се съберем, да обсъдим нещата и да решим заедно. В момента от „Мега такси” решават сами”, каза управителят на „Вега такси” Георги Караколев. Както е известно, цените на такситата се определят от Общинския съвет. Съгласно последното решение на общинските съветници минималните и максималните цени са между 70 ст. и 1,20 лв. на км дневна тарифа и от 80 ст. до 1, 40 лв. на км нощна тарифа.
В Дупнца в момента има около 170 таксита, по-голямата част от които са към „Мега такси”. „Вега такси” работи с близо 35 коли. Между 30 и 40 са превозвачите еднолични търговци. Между 10 и 15 са т. нар. „копърки”, които работят незаконно – без лиценз и разрешитилно, казаха от бранша.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular