Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаЗадава се поскъпване на автобусните превози в Дупнишко

Задава се поскъпване на автобусните превози в Дупнишко

Увеличение на цените на автобусните превози предстои в Дупница. В общината са получени заявления за промени в цените.
„На 9 март е подадено заявление за промяна на цените от една от фирмите, която изпълнява някои курсове до селата. Заявлението ще бъде разгледано до края на седмицата от отдел “Транспорт”. В четвъртък ще мога да кажа коя е фирмата, какво предлагат като увеличение и за кои линии. Други заявления към настоящия час няма”, каза говорителят на общината Христо Апостолов в отговор на въпроси на в. „Вяра”.
Очакваното увеличение на цените на билетите най-вероятно ще бъде между 30 и 50%, както се случва в повечето градове в страната. Припомняме, че в началото на новата седмица с нови цени на билетите са жителите на община Благоевград. При тях поскъпването е с 50 на сто. С увеличението на цените на горивата възникват и други проблеми, свързани с обслужване на междуселищните линии. Част от фирмите не изпълняват регулярно своите разписания.
Пътуващи по линията Дупница-Баланово-Палатово се оплакаха, че повечето курсове са отпаднали без обаче да е посочена причина за това, както и срок. “Налага се да пътувам до града, за да отида до лекаря и да си купя лекарства. След това трябва да стоя презр целия ден в града, защото следващият автобус е чак вечерта. По-рано и да искам не мога да се прибера и не знам до кога ще продължи това положение”, сподели за “Вяра” пенсионерът Иван Борисов.
От общината казаха: „Няма такава промяна, за която община Дупница да е информирана, и курсовете следва да се изпълняват. Ако има неизпълнен курс съгласно графика, гражданите да подават информация на тел. 0701 5 92 41 – отдел “Транспорт” за предприемане на съответните действия”.
Няма промени/съкращения на курсове по други линии, за които отговаря община Дупница, категорични са оттам.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular