Saturday, May 11, 2024
HomeНовиниБългарияДрама на „Тракия“! Осем души са открити в кома в изоставен бус...

Драма на „Тракия“! Осем души са открити в кома в изоставен бус с мигранти

Осем души са в кома, след като са били изоставени в бус на магистрала „Тракия“ в понеделник. В автомобила са пътували общо 28 мигранти. Бусът е бил изоставен на 55-ия километър от магистралата в посока София, километър преди тунела „Траянови врата”. Сигналът е подаден около 9:30 часа. На място бяха изпратени няколко полицейски автомобила, линейки, следово куче.
Мигрантите са открити в безпомощно състояние, изоставени от шофьора, който ги е превозвал. Всички са мъже, на възраст между 15 и 30 г. Те не са имали документи за самоличност.

От МВР уточниха, че мъжете са викали за помощ, били са дехидратирани.
В различни болници в София са настанени 18 души. В болница „Св. Анна“ са настанени трима души, както и в болница „Пирогов“. По двама души са настанени в ИСУЛ, МВР-болница, Военно медицинска академия и УМБАЛ „Александровска“. Четирима са приети в лечебно заведение в Пазарджик.
Шофьорът на автомобила, в който са превозвани нелегалните мигранти, бе обявен за издирване. По случая има образувано досъдебно производство за каналджийство, каза за БТА окръжният прокурор на София Наталия Николова-Бончева.
Заради инцидента в района на тунел Траянови врата се образува километрично задръстване в посока София.

В други два случая от денонощието бяха задържани 12 сирийски бежанци в Калофер, а осем мигранти пострадаха при катастрофа в Ямболско.

В последната година зачестиха случаите с починали и ранени мигранти, които са превозвани през територията на България. Най-тежкият случай беше от февруари, когато телата на 18 души бяха открити в камион край София. В края на август 2022 г. двама полицаи загинаха, след като се опитаха да спрат автобус, който нелегално прекарва 45 мигранти.

RELATED ARTICLES

Most Popular