„МагТекс” вдигна шампионската купа на турнир по минифутбол в Самоков

Десетият юбилеен турнир по минифутбол, в рамките на Празника на град Самоков, бе спечелен от отбора на „МагТекс”.

Турнирът се организира от Спортния комплекс в града, с подкрепата на Общината. В знак на благодарност за подкрепата за развитието на минифутбола и по случай юбилея, Георги Георгиев – управител на спортния комплекс, връчи на кмета Владимир Георгиев плакет. Плакет от организаторите получи и МФК „Люлин”, който също чества своя 10-годишен юбилей. Шампиони на турнира за 2023 г. стана „МагТекс“, второто място отиде при отбор „Преките реки“, а трето – за „Шахматистите“.

Купите и медалите на призовата тройка връчи кметът Владимир Георгиев. При индивидуалните награди за голмайстор на турнира бе обявен Николай Дюлгеров от отбора на „Маг Текс‘. За най – добър вратар бе обявен Георги Попов от “МагТекс”, а за най – полезен играч (MVP) – Станислав Крушарски от вицешампиона „Преките реки“.

В турнира взеха участие девет отбора. Те бяха разделени чрез жребий на три групи по три отбора. Класиралите се на първо място в групите отидоха директно на финал. Четвъртият финалист бе определен от останалите шест отбора, които изиграха мачовете с противници, определени чрез жребий.

Победителите в полуфиналните срещи, отборите на „МагТекс” и „Преките реки”, се бориха за първо и второ място, като финалната среща завърши при резултат 4:0. Загубилите полуфиналните двубои – отборите на „Шахматистите” и “Каса Пия”, играха малък финал за определяне на бронзовите медалисти. С резултат 5:2 „Шахматистите” заеха трето място на турнира.