Thursday, May 2, 2024
HomeСпортДунав не потопи Марек, но измъкна реми в края

Дунав не потопи Марек, но измъкна реми в края

Отборите на Мареки Дунав завършиха наравно 1:1 в мач от 28-я кръг на Втора професионална лига, игран на стадион „Бончук“ в Дупница.

В 8-мата минута се получи първото положение в мача. След разбъркване пред вратата на Марек след корнер за Дунав, топката бе избита от защитата на домакините, попадна у Симеон Вешев и тойне успя да огорчи отблизо вратаря на домакините Константин Костадинов.

И докато първият четвърт част изтичаше в равностоен ритъм, гостите трябваше да вадят топката от мрежата си. В 14-та минута Джан Хасан извърши нарушение вдясно от вратата на гостите от Русе. Милен Иванов от отбора на Марек завъртя добре топката, която прехвърли всички футболисти в наказателното поле и влетя директно във вратата на Дамян Дамянов, който не успя да избие кълбото и има съществена вина за гола.

До края на полувремето футболистите на Дунавтърсеха начин за изравняване на резултата, но опитите им останаха неуспешни. В 33-та минута Денислав Минчев проби добре и навлезе навътре към дъгата на наказателното поле, откъдето стреля, но вратарят на домакините Константин Костадинов бе на мястото си. На два пъти по-късно Луис Пахама и Джан Хасан последователно пропуснаха да засекат топката в наказателното поле на Марек.

В 44-а минута дойде нов пропуск за Дунав, след като Луис Пахама получи топката в наказателното поле и стреля без подготовка, последва шут и кълбото профуча на сантиметри от гредата на Костадинов. При резултат 1:0 за отбора на Марек   завърши първата част на срещата.

След почивката Дунав заигра по-добре и търсеше изравнителното попадение. В същия момент отборът на Марек предимно се бранеше и разчиташе на контраатаки. Олицетворение на това статукво бяха и началните минути, в които „Дунав“  изпълни три последователни корнера, а домакините трудно изнасяха топката напред. В 53-та минута страхотна бърза атака на гостите завърши с подаване по земя на Симеон Вешев от Денислав Минчев, който стреля фронтално срещу вратаря на Марек, но отново отличната проява на Константин Костадинов остави резултата непроменен.  В 55-ата минута след карамбол пред вратата на русенци Любомир Костов прати топката в мрежата, но попадението не бе зачетено заради засада. В 62-ра минута последва нов пропуск на Луис Пахама, изпращайки топката ваут.

В 70-а минута дойде едно от най-спорните положения в срещата – нарушение срещу играч на Дунав на границата на наказателното поле, при което футболистите от Русе претендираха за дузпа. Съдията обаче отсъди пряксвободен удар. Ситуацията бе разиграна много интересно от футболистите на Мартин Ковачев със заучено положение вместо директен удар. Галин Минков получи зад стената, стреля по диагонала, но топката мина на сантиметри от гредата.

В 90-а минута последва пореден пропуск на футболисте от  Дунав. Луис Пахама бе изведен срещу вратаря на домакините, стреля, но отново отлична бе намесата на Константин Костадинов, който спаси чист гол. В 94-ата минута при корнер за Дунав, изпълнен от Галин Минков в наказателното поле на домакините топката бе избита и включилият се в нападение вратар на Дунав Дамян Дамянов спечели единоборството с глава и топката се върна на границата на наказателното поле. Там Стоян Предев се пребори и кълбото попадна в Симеон Вешев, който от воле прати топката в мрежата за 1:1.

След мача мнение даде Мартин Ковачев-старши треньор на Дунав(Русе): „Нелеп гол ни отбелязаха домакините след детинска грешка на нашия вратар Дамян Дамянов. До самия край на полувремето пропуснахме няколко чисти голови положения, като най-фрапантно бе това на Луис Пахама. Ако бяхме изравнили резултата по-рано, със сигурност щяхме да спечелим и мача. Добре бяхме разучили отбора на Марек. Бях сигурен, че ще спечелим този двубой, но съм доволен и от спечелената точка. Всеки мач за нас до края е важен“.

След това равенство отборът на Марек дели 3-4-о място с Монтана с 50 точки, а отборът на Дунав е на 11-о място с 36 точки.

 

Марек: Костадинов, Кавдански, Р. Йорданов, Каймакански, Башлиев, Илиев, Джаджаров (89-Стойнев), Иванов (92-Леви), Близнаков (80-В. Йорданов), Любомиров, Костов

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular