Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаДупница и с. Баня скърбят за загиналите в адската катастрофа край Дунав...

Дупница и с. Баня скърбят за загиналите в адската катастрофа край Дунав мост 2

Жители на Дупница и на разложкото село Баня са сред загиналите в адската катастрофа край Видин. Двете населени места в Югозапада потънаха в скръб след черната вест.

Петима души починаха, а двама са в болница след тежкия пътен инцидент на околовръстния път в посока към Дунав мост 2. Инцидентът е станал към 21.30 часа в събота.

Пътнически микробус с благоевградска регистрация се е блъснал в камион, спрял за изчакване на реда си да премине през Дунав мост 2.

Шофьорът на микробуса – 40-годишен мъж от разложкото с. Баня и трима от пътниците загиват на място, друг от пътниците е починал в болница.

Загиналите са две жени и двама мъже. Сред тях са майка и син от Дупница. По информация на местния сайт Dennews Eмил и Валентина Димитрови са пътували за Германия, където са работили. На този етап все още се установява самоличността на останалите жертви във фаталния сблъсък.

„В критично състояние, с опасност за живота, е единият от пострадалите. Двадесет и осем годишен мъж и жена, родена 1969 г., са настанени във видинската болница “Св.Петка“. И двамата са в критично тежко състояние“, каза пред журналисти д-р Ивета Найденова, директор на здравното заведение. Тя уточни, че младият мъж е с опасност за живота, настанен в  реанимация, в кома, със счупени крайници, много кръвозагуба и тежки вътрешни трамви. Мъжът е с мозъчен кръвоизлив, сериозна контузия на белите дробове и лекарите се борят за живота му.
Женатае приета в тежко състояние, трудно контактна, с мозъчно сътресение и рани по крайниците, уточни д-р Найденова.Тя допълни, че в помощ на единствения патолог на територията на Видинска област, ще пристигнат патолози от страната, които да извършат аутопсии на петимата загинали при тежката катастрофа.
Разследването продължава, образувано е досъдебно производство.

Жители на село Баня споделиха, че загиналият шофьор често е пътувал до чужбина –работи и да превозва други работници. По тяхна информация във фаталната вечер в буса са пътували още двама родственици на водача. „Не знаем ранени ли са, мъртви ли са, страшна трагедия“, коментираха те. Те са категорични, че всички в семейството на загиналия шофьор са много трудолюбиви. Наскоро 40-годишният мъж е построил къща в центъра на селото.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular