Friday, May 3, 2024
HomeРегионДолна баняСлед фаталния сблъсък до Костенец: Състоянието на единия от ранените остава тежко

След фаталния сблъсък до Костенец: Състоянието на единия от ранените остава тежко

Остава критично състоянието на 30-годишния мъж, който пострада при катастрофата между мотоциклет и джип на пътя Костенец – Белово в петък вечерта. При инцидента на място загинаха двамата водачи, които са на по 25 години. Мотоциклетистът е от Костенец, а шофьорът на лекия автомобил “Дачия” е от Пловдив. В автомобила са пътували още двама мъже, служители на охранителна фирма от Пловдив – на 30 и 71 г. С линейки те са транспортирани до болницата в Пазарджик. По-младият е с множество порезни и разкъсно контузни рани по лицето, черепно мозъчна травма и контузионен бял дроб.

Трагедията разтърси жителите на малката община Костенец. Близки и роднини на починалия Милчо от Шуманската махала са в шок от черната вест. Хората скърбят и за другата жертва от катастрофата и се молят да се възстановят пострадалите.

Припомняме, че фаталният сблъсък между мотоциклет и лек автомобил стана около 19 часа в петък, преди разклона за село Габровица, намиращо се на около 8 км от Костенец.

Катастрофата е станала в завой с ограничение 50 км/ч и забрана за изпреварване. По данни на полицията мотористът се е движел с превишена скорост, губи управление, навлиза в насрещното движение и челно се блъска в джип. Най-вероятно, за да избегне удара, колата се преобръща по таван, а от силния сблъсък, моторът е излетял и се е закачил на предпазната мрежа в скалите.

Участъкът е в дефиле покрай реката и има завои, които предполагат по-ниска скорост и внимание от водачите.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент продължава.

RELATED ARTICLES

Most Popular