Friday, May 3, 2024
HomeСпортДупнишките футболисти на „Марек” завършиха годината с 3-та поредна победа, сразиха с 2:0...

Дупнишките футболисти на „Марек” завършиха годината с 3-та поредна победа, сразиха с 2:0 силния отбор на „Оборище”

Капитанът Росен Йорданов вкара красив гол от фаул

„Марек” спечели трета поредна победа в Югозападната трета лига и изпраща годината в много добро настроение. Дупничани победиха с 2:0 един от най-силните отбори в дивизията – „Оборище” (Панагюрище), на своя стадион „Бончук” за радост на своите фенове.

Футболистите на „Марек” поздравяват капитана си Росен Йорданов, след като е отбелязал красив гол от фаул.

Гостите имаха предимство във владеенето на топката, но дупнишкият клуб стоеше много компактно и тактически правилно, което му позволи да спечели ценните три точки. Още в 12-ата минута вратарят на „Марек” Пламен Младенов показа котешки рефлекс, отразявайки два много опасни удара само в рамките на няколко секунди. Стражът на домакините успя да спаси и много опасен изстрел на нападателя на „Оборище” Лъчезар Георгиев в 35-ата минута.

През второто полувреме страстите на терена се разгорещиха.

През второто полувреме дупничани заиграха много по-добре и създадоха няколко ситуации за гол пред противниковата врата. Минутата бе 71-ва, когато капитанът Росен Йорданов откри резултата с много красив гол директно от пряк свободен удар. Тимът от Панагюрище се опита да отговори, но така и не успя да намери верния път към изравнителното попадение. Гостите се изнервиха от развитието на мача и страстите на терена се разгорещиха, като съдиите трябваше да успокояват играчите на двата отбора. Секунди преди последния съдийски сигнал „Марек” вкара втори гол, който донесе голяма радост на феновете на „Бончук”. Тогава резервата Николай Ганчев гардира топката в наказателното поле на „Оборище” и отправи хубав удар в напречната греда, топката се върна и Денис Пидев опъна мрежата от воле за крайното 2:0.
Така дупнишкият клуб събра 20 точки и ще зимува на 11-о място в класирането на Югозападната трета лига. Десетият „Чавдар” (Етрополе) има същия актив, но поради по-добрата си голова разлика е едно място по-нагоре.

RELATED ARTICLES

Most Popular