Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаДупнишкият „Ейнджълс“ стана шампион на България по софтбол

Дупнишкият „Ейнджълс“ стана шампион на България по софтбол

Момичетата на Николай Пилев разбиха „Академик“ (София) с 3:0 победи във финалната серия

Дупнишкият „Ейнджълс“ завоюва шампионската титла на България по софтбол. Момичетата от Дупница, предвождани от треньора си Николай Пилев не оставиха никакво съмнение, че са най-добрият отбор в страната.
Дупнишките „ангели“ разбиха по категоричен начин с 3:0 победи „Академик“ (София) във финалната серия за титлата.
В редовния сезон „Ейнджълс“ завърши на първо място в класирането с актив от 10 победи и само две загуби, докато тимът от столицата бе втори с 8 успеха и 4 поражения.
Шампионската серия се играе до 3 победи от 5 мача, като дупничанки бяха повече от убедителни и не допуснаха нито едно поражение. Нещо повече, те постигнаха три нокаута, побеждавайки последователно с 11:8, 9:0 и 9:2. Първите два успеха бяха постигнати в София, а третия в Дупница.
Сега на момичетата от Дупница им предстои и участие в турнира за Купата на България, където също са основни претендентки за първото място. Надпреварата ще се проведе на турнирен принцип и най-вероятно градовете домакини ще са София и Дупница.
„В турнира за Купата на страната ще дадем шанс на повече състезателки. Шанс за изява ще получат и момичетата, които не играха толкова в първенството. За нас задачата през тази година е изпълнена и за радост е успешна – станахме шампиони. Разбира се, не се отказваме и от Купата, ще се опитаме да спечелим и нея“, коментира пред „Вяра“ наставникът на „Ейнджълс“ Николай Пилев.
Той отчете, че всички в клуба са доволни от сезона.
„Доволни сме от тази година. Домакинството на Европейската купа в Дупница беше на ниво. Благодарни сме на общината и няколко фирми от града, които ни оказаха съдействие. Наблюдаващите официални лица бяха впечатлени от организацията и за нас това е много важно. Като шампиони на България пак имаме право да участваме и в следващото издание на Купата на шампионите. Мисля, че ако отново кандидатстваме, ще ни дадат домакинството, защото се справихме много добре през август. Също така, като страна не сме скъпа дестинация и биха ни предпочели отново. Ние обаче сме решили да не домакинстваме през следващата година. Искаме момичетата малко да попътуват в Европа, а и да си починем от тежката организация. След турнира за Купата излизаме в почивка и догодина започваме отното“, завърши специалистът.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular