Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаХристо Михалчев след „Дупница оупън“: Справихме се чудесно с организацията въпреки пандемията...

Христо Михалчев след „Дупница оупън“: Справихме се чудесно с организацията въпреки пандемията и мерките

Много родители останаха недоволни, но нямаше как да ги пуснем в залата

СК „Гладиатор“ се справи перфектно с организацията на международния турнир по таекуондо „Дупница оупън“. Въпреки пандемията от коронавирус и наложените ограничителни мерки надпреварата не бе отложена и участие в нея взеха 290 състезатели от България и Гърция. Дупнишкият клуб успя да стане първи по брой отличия в клас „А“ и остана на второ място в по-незначителния клас „Б“, където бе изпреварен единствено от ТК „Херея“.
„Турнирът протече при изключителни мерки, които трябваше да спазваме. Много голям проблем имахме с дошлите родители. Всички те искаха да гледат децата си по време на състезанието, но това нямаше как да се случи. Имахме доста охрана, защото очаквах да е така. За съжаление имаше много недоволни родители, но мерките са такива. И на мен не ми беше приятно, че връщахме публика, която просто искаше да си подкрепя децата. По този повод искам да изкажа благодарности на нашите родители от Дупница. Те проявиха разбиране и никой от тях не е нахалствал. Но гърците например претендираха, че са с ваксини и отрицателни тестове и до последно искаха да влязат в залата. Но законът си е закон и трябва да се спазва. Не можем да тръгнем срещу Ковид-19 и срещу държавата. Не допуснахме никого да гледа и нямаше публика. Имахме малшанс, че три дни преди състезанието излязоха тези мерки, които не позволиха на 120 участници от Сърбия, Северна Македония, Косово и Украйна да се включат в турнира. Това ни донесе огромни финансови загуби, но нямаше какво да направим. Въпреки това сме доволни, защото се справихме чудесно с организацията на такъв голям турнир“, каза пред „Вяра“ главният треньор на СК „Гладиатор“ Христо Михалчев.
Специалистът подчерта радостта си от представянето на дупнишките таекуондисти:
„Много съм доволен най-вече от най-малките ни състезатели. Досега те изоставаха малко в сравнение с по-големите, при които сме свикнали нашите състезатели да доминират. Те бяха малко по-назад в това отношение, но сега се показаха в много добра светлина и заслужено спечелиха много медали“.
Следващото предизвикателство пред СК „Гладиатор“ е участие на престижния турнир „Албания оупън“. Надпреварата е от клас G1 и ще се проведе след две седмици.

 

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular