Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградДъждовното време не спря десетки доброволци да предадат капачките си в Благоевград

Дъждовното време не спря десетки доброволци да предадат капачките си в Благоевград

Дъждовното време не спря участниците в кампанията „Капачки за бъдеще“ в Благоевград. За поредна година областния център се включи в кампанията, като в сборния пункт в града се събираха и капачки от целия регион.

“Тук при нас пристигат бусове и камиони с капачки от Петрич, Гоце Делчев, Симитли, Разлог и от много други градове, както и от селата от областта”, каза за БТА Димитър Димитров, който е доброволец в кампанията вече четвърта година.

Всяка изминала кампания се събират все повече капачки и е по-успешна от предходната, допълни Димитров. Вече се събират и метални кенчета, а от следващата година се предвижда в цялата страна да се събират и пластмасови бутилки.

Събираме всички – мама, тате, баба, дядо, каза Емилия – участник в кампанията. Нейният син Никола беше сред активните участници, с няколко пълни бутилки с капачки, предадени за благородната кауза да бъде закупена трета неонатална линейка.

В кампанията участват много институции, училища и детски градини. Божана и Теодор от детска гадина „Мак“ в Благоевград, заедно с родителите си, предадоха събраните от всички деца в група „Калинки“ капачки. Най-вече го правим за доброто на малките бебета, да се купят повече линейки и да имат повече шанс дечицата, каза майката на Теодор – Анна Кашайкова.

Включваме се за втора поредна година, защото смятаме, че не представлява никакво усилие на всеки един от нас капачката, която така или иначе изхвърляш в боклука, да я събереш и да помогнеш по този начин, каза Елена Михова и допълни, че децата в детската градина разбират как всеки един от тях може да помогне на някого в нужда. „Самите деца бяха много ентусиазирани, след като беше купена линейката с капачките от миналогодишната кампания и им я показахме, самите те бяха много горди, че са помогнали това да се случи“, допълни Елена Михова.

Снимка: Дъждовното време не спря хората с добри сърца, които искат да помогнат. В самия център на София дори имаше задръстване от коли на граждани дошли, за да се включат в инициативата “Капачки за бъдеще”.

RELATED ARTICLES

Most Popular