Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаДъжд от медали и купа „Пирин“ за грациите на Радмила Христова

Дъжд от медали и купа „Пирин“ за грациите на Радмила Христова

Състезателките на СКГХ „Радея“ вдигнаха на крак публиката по време държавния турнир в Благоевград

Грациите на дупнишкия отбор по художествена гимнастика „Радея“ обраха медалите на държавния турнир за „Купа Пирин“ и международния „Приятели“ в Благоевград.

Спортните събития се проведоха през изминалия уикенд. В турнира взеха участие 400 гимнастички от 19 клуба в България, както и състезатели от Гърция, Сингапур и Украйна. Гост на турнира бе световната и европейска шампионка по художествена гимнастика Галина Белоглазова.

Дупнишките гимнастички показаха отлична спортна форма и стабилна игра на терена, което им донесе класиране в призовата тройка.

При най-малките, родени 2018/2017 Велизара Лахчева и Изабела Иванова спечелиха сребърни медали на без уред. Камелия Ранова и Рая Христова се класираха първа и втора на без уред при родените 2016 г. Таня Атанасова спечели златен медал на обръч. Във възраст 2015 г. Яна Иванова заслужи златния медал за съчетанието си на без уред, а в същата категория на уред въже Даяна Христова и Ивайла Михайлова спечелиха златното и сребърното отличие. За съчетанието си с въже Ния Малашевска се класира на първо място, а Мария Десподова на второ.

Във възраст 2014 г. Алекса Везенкова се окичи със злато за съчетанието си с въже. Във възраст 2013 г. категория А шампион в многобоя и на въже стана Мариела Стоилова, като тя се класира и втора на без уред, а Николина-Мая Казакова спечели бронза в многобоя и на без уред, и злато на обръч. В същата категория Алекс Петкова успя да спечели бронзов медал на въже.

В категория Б на стълбичката отново доминираха гимнастичките на „Радея“. Златото в многобоя, на без уред и на въже заслужено спечели Алекса Александрова. Сребърните отличия в многобоя, на без уред и на въже отидоха при Цветина Лахчева. Моника Панчева завоюва бронзовите медали в многобоя и на въже. Божидара Тодорова изигра много добре съчетанието си на обръч и се класира на първо място. Със специални призове бяха отличени две състезателки от клуба. Приза за най-артистична състезателка беше връчен на Николина-Мая Казакова, а Цветина Лахчева спечели приза – любимка на публиката.

В категория Гимнастрада, за изпълнените композиции „Бонболандия“, „Кончета“ и „Аеробика“, децата от СКХГ „Радея“ се окичиха със златни медали. Цветина Лахчева и Алекса Александрова взеха участие и в дисциплината 2/3 гимнастички и се класираха на първо място за съчетанието си с въжета.

Състезанието бе последното за сезона за дупнишките гимнастички. Треньорките Радмила Христова и Мирослава Александрова са много доволни от представянето на момичетата и се надяват спечелените медали да бъдат мотивация за децата, които и в бъдеще да продължават да се трудят в залата.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Браво за децата и госпожата.Толкова силна жена не познавам.Адмирации.

Comments are closed.

Most Popular