Friday, May 3, 2024
HomeРегионГоце ДелчевД-р Димитър Русев от „Пирогов“, лекувал и на Антарктида, стана част от...

Д-р Димитър Русев от „Пирогов“, лекувал и на Антарктида, стана част от екипа на хирургията в Гоце Делчев

Д-р Димитър Русев е новото попълнение в екипа на многопрофилната болница „Иван Скендеров“. Негова специалност е хирургията, съобщиха от лечебното заведение.
Доктор Русев завършва Медицинския Университет през далечната 1996 година. Интересът му към хирургията е причина да специализира именно в тази сфера и да придобие специалност по Обща хирургия през 2002 г. По-късно той преминава през редица обучения по лапароскопска хирургия, ендоскопия и проктология в България и Европа.
Днес доктор Русев може да се похвали с над 20 годишен опит в сферата на общата и колоректална хирургия. Той работи повече от 17 години в хирургична клиника на УМБАЛСМ ‘Пирогов’“, а по-късно се присъединява и към екипите на международни болници в Англия, Германия и Нова Зеландия.
Любопитен факт за него е, че стремежът му към запазване на човешкия живот не се изчерпва с вратите на болничните отделения. Доктор Русев е квалифициран планински спасител. Участвал е и в две български експедиции на Антарктида през 2004/5 и 2006/7 година.
„Изключително щастливи сме, че доктор Русев избра именно нашия екип за продължение на своя професионален път. Доктор Русев, за нас е чест да работим заедно в името на човешкото здраве! Добре дошли“, заявиха от болницата в Гоце Делчев.
Всеки, който има нужда от консултация с доктор Русев, може да го направи в делничен ден от 9 до 4 часа в отделението по хирургия.

RELATED ARTICLES

Most Popular