Saturday, May 11, 2024
HomeАктуално от днесД-р Крум Бонев отказва да оглави общинската болница в Дупница

Д-р Крум Бонев отказва да оглави общинската болница в Дупница

Местният парламент решава кой ще е новият управител на  сесия в понеделник

Д-р Крум Бонев няма да бъде управител на общинската МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Дупница. Той е отказал да встъпи в длъжност и да бъде вписан в Търговския регистър поради конфликт на интереси, в какъвто е като управител на Медицински център „Асклепий“.  Овакантеното от досегашния търговски управител на лечебното заведение Мария Жайгарова място ще заеме лекар от Дупница, чието име ще бъде обявено на извънредно заседание на Общинския съвет на 5 януари (понеделник).

„В късните часове вчера бях информиран, че имаме казус, свързан с бъдещия управител на нашата общинска болница. Д-р Крум Бонев, когото на сесията на Общинския съвет аз предложих  за нов управител, се оказа, че е в невъзможност да встъпи в длъжност. Самият той е отказал да бъде задействана процедурата по вписване, защото е в конфликт на интереси. Той е бил изправен пред избора да бъде управител на общинската болница или на Медицински център „Асклепий“. Очевидно е избрал Медицински център „Асклепий“ и оттук нататък пътят е един. Днес ще проведа разговор с председателя на Общинския съвет, от когото между другото научих за ситуацията, за да може още в понеделник да проведем извънредна сесия, тъй като няма как да оставим в това състояние управлението на болницата. Там предстои да бъдат плащани работни заплати на персонала, да се взаимодейства със здравната каса – да се подписват документи, и предстои от управленска гледна точка да се стабилизира ситуацията“, обяви на пресконференция в петък кметът Първан Дангов. И допълни: „Имам предложение за управител и съм провел предварителен разговор с него, но понеже изборът е на общинските съветници, ще бъде съгласувано и с тях и едва тогава ще бъде съобщено името“.

Предложението ще бъде управителят, когото общинските съветници ще изберат, да заема поста до провеждането на конкурса за заемане на длъжността за постоянно. Кметът уточни, че ще си запази правото да има свой представител в управлението на здравното заведение.

Както писахме, д-р Крум Бонев бе избран да ръководи общинската болница на януарското заседание на местния парламент. Изборът на нов управител се наложи заради изтичането на договора за управление на прокуристката Мария Жайгарова, която напусна.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Що правиме с плащането на водата ,тока и данъците от циганите в Дупница.

Comments are closed.

Most Popular