Това е най-бързият кросоувър в света (видео)

Електрическият кросоувър Mullen Five получи нова спортна RS версия. Тя беше представена в Лас Вегас на провеждащото се в момента изложение CES, а производството е планирано да започне през 2025 година.

Новият Mullen Five RS е оборудван с два двигателя, които са със системна мощност от над 1000 к.с. и предават момента посредством двустепенна скоростна кутия. Ускорението до 100 км/ч. отнема по-малко от 2 секунди.

Максималната скорост на този кросоувър надхвърля 320 км/ч, тоест, когато се появи в серийно производство, то той ще бъде най-бързият сериен кросоувър в света. За да бъде “обуздана” тази скорост се налагат и други сериозни промени.

Спортното окачване на новия наточен кросоувър Mullen Five RS е с променлив клиренс, а спирачните механизми са карбоново-керамични. Така спирачният път на автомобила от 100 км/ч. е само 33.5 метра

Батерията на автомобила е с капацитет 100 kWh и осигурява пробег от над 480 км. 800-волтовото електрическо оборудване позволява бързо зареждане до 80%, което отнема само 21 минути.

Електрическият автомобил Mullen Five представлява 4.9-метров купе-кросоувър. Версията RS се отличава с по-агресивен дизайн на предницата, аеродинамичен бодикит, спойлер на покрива и 21-цолови джанти.

Интериорът на Mullen Five RS е декориран с набук, алкантара и карбон. На предния панел има два големи дисплея, както и тънък екран за пътника отпред. Мултимедийната система на автомобила ще бъде допълнена с изкуствен интелект и функция за разпознаване на лица. В салона има четири отделни места./ fakti.bg