Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаД-р Паризов в Ресилово: Нищо не е по-ценно от здравето и живота...

Д-р Паризов в Ресилово: Нищо не е по-ценно от здравето и живота на нацията!

  • За равен достъп до здравни услуги на хората, които живеят в отдалечени и труднодостъпни места, ще работи кандидатът на ГЕРБ Мишел Виячева

С №28 в бюлетината

Имам познания и образование в сферата на здравеопазването, отделно от това работата ми в аптеката ми помага да видя потребностите, желанията и тревогите на хората. Процесът на отпускане на лекарства може да се оптимизира. Електронното здравеопазване ще улесни достъпа до системата на здравеопазването на българите и ще направи работата на лекарите много по-пълноценна, защото те ще имат пълна информация за медицинското състояние на пациентите. С тези думи се обърна към жителите на с. Ресилово кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Мишел Виячева. В неформалния разговор се включи и кандидат-депутатът д-р Александър Паризов.

„Проблемът в малките населени места е свързан с отдалечеността на хората от личните лекари и аптеките. Едно от предложенията на ГЕРБ, които аз силно подкрепям, е въвеждането на длъжността „телеасистент“. Това ще улесни достъпа до здравни услуги на хората, които живеят в отдалечени и труднодостъпни места, ще помогне на тези, които изпитват затруднения при придвижването“, каза още Мишел Виячева. В хода на разговора тя обясни, че работата на телеасистентите е да предоставят лекарства и здравни услуги. Тази професия, съчетана със здравните медиатори, които работят с определени рискови или малцинствени групи, ще доведе да повишаване на здравната култура и общото здраве на хората. Мишел Виячева, която е седма в листата на ГЕРБ-СДС, бе категорична, че младите хора трябва да имат своето представителство в Народното събрание, за да повярват, че бъдещето е в техните ръце.

Д-р Александър Паризов напомни, че регионът ни по естествен път се очерта като добър здравен център. „Имаме късмета в близост до нас да работят две добри лечебни заведения, в които са заети доказали се специалисти и колеги. Нашата цел е  да имаме такива условия и така да работим, че тук да привлечем още повече инвестиции в сферата на здравеопазването. По този начин регионът ни ще разполага с повече нови и добри специалисти, по-добра апаратура и съответно ще предложи още по-качествено здравеопазване на населението. Но за целта са важни и много други фактори, включително имиджът, добрият диалог и климат за инвестиции. Всеки, който ме познава, знае, че ще защитавам интересите ни и ще се боря за здрав мост между централната и местната власт. С общи усилия ще можем да защитим необходимостта от допълнителни средства и инвестиции от правителството и държавата в тази посока“, заяви д-р Паризов.

Той разказа още, че чрез професията си ежедневно е до хората и техните проблеми, затова знае в каква посока трябва да се работи, за да се решат те. „Има голяма разлика в това да обещаваш на хората и в това наистина да го правиш. Правителството се доказа и по време на пандемичната ситуация, когато всичко бе осигурено тук и сега. И нищо друго не беше по-ценно от здравето на хората и нацията“, обясни д-р Паризов. По думите му, обществото отново е изправено пред изключително важен избор и той е в това „дали да продължим в процеса си към напредък, дали да останем част от цивилизования свят, или отново да се върнем в блатото, от което тръгнахме преди години. Аз съм убеден, че хората ще направят верния избор. Тук не става въпрос само за политика. Това е цивилизационен избор“, категоричен бе кандидатът за народен представител на ГЕРБ.

В сапаревобанското село Ресилово бе и кметът на общината Калин Гелев. Той от своя страна призова местните жители да подкрепят кандидатите на ГЕРБ –СДС с номер 28 в интегралната бюлетина, с водач на листата Христо Терзийски.

* Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular